Cordaid zet falende systemen op de kaart met Fitzroy

14-06-2022 (16:17) - Bureaus

Cordaid heeft na een herpositioneringstraject samen met Innate Motion gekozen voor Fitzroy als strategisch bureau. Het bureau heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe positioneringscampagne waarmee de ontwikkelingsorganisatie haar huidige achterban, maar vooral ook jongeren en nieuwe doelgroepen wil activeren.
 
Als organisatie voor internatonale samenwerking spant Cordaid zich in om systemen te versterken zodat mensen in fragiele landen en postconflictgebieden in veiligheid kunnen leven en toegang hebben tot gezondheidszorg, voedsel, onderwijs en levensonderhoud. Systemen houden niet op bij landsgrenzen. Klimaatverandering, een pandemie, armoede en ongelijkheid raken ons allemaal. De wereld is meer dan ooit met elkaar verbonden. De bestaande systemen falen. Ze vormen een movement: 'samen kunnen we systemen 'fixen'. FIX THE SYSTEMS!'
 
Om FIX THE SYSTEMS kracht bij te zetten is gekozen voor een visueel element waarbij in animatie FIX wordt afgewisseld. met F**. Hiermee wil Cordaid de impact van haar komende campagnes nog verder vergroten.
 

Klimaatverandering

De eerste actie gaat over de klimaatverandering. Deze raakt ons allemaal, maar mensen in arme landen betalen de prijs nu al. Er zijn voedseltekorten door droogte, overstromingen en misoogsten. 3 miljard mensen hebben hier dagelijks mee te maken. Cordaid helpt met slimme oplossingen om voedselsystemen aan te passen en mensen zo weerbaar te maken in de klimaatcrisis. Daarnaast is het drastisch aanpakken van het mondiale voedselsysteem essentieel om de klimaatcrisis te bestrijden. Het voedselsysteem is namelijk verantwoordelijk voor maar liefst 37% van de totale globale CO2 uitstoot.
 
 


Media

Marketing

Economisch