Gemeente Rotterdam kiest iO als web partner

13-07-2022 (10:04) - Bureaus

Rotterdam.nl, de officiële website van gemeente Rotterdam, wordt vernieuwd. Bij de nieuwe site staat de Rotterdammer centraal met digitale communicatie zonder overbodige details. “Duidelijk Rotterdams”, heet dat.
 
Uit een online peiling met inwoners en medewerkers kwamen meer dan 2000 ideeën, die daarna werden uitgewerkt tot een samenhangend verhaal met zes thema’s: overzichtelijk, vindbaar, bereikbaar, begrijpelijk, relevant, en Rotterdams.
 

Met liefde gemaakt in Rotterdam

Voor de ontwikkeling van de nieuwe website werd een Europese, niet-openbare aanbesteding uitgeschreven. Die werd gewonnen door end-to-end agency iO. De website wordt gebouwd in Drupal — gebaseerd op een eigen open source project van iO, genaamd Drupal voor Gemeenten — en zal het licht zien in december 2022.

Petra Berrevoets, product owner van rotterdam.nl, over de keuze voor iO: “Als gemeente is het een belangrijke verantwoordelijkheid om een goede site aan je inwoners te bieden, want onze informatie en digitale dienstverlening horen voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te zijn. iO heeft de aanbesteding gewonnen omdat zij aan al onze eisen konden voldoen. Zij hebben sterke referenties als het gaat om hun technologische kennis en gebruikersvriendelijke digitale producten. Ik kijk ernaar uit om deze website straks live te zetten voor de stad.”
 

Media

Marketing

Economisch