Goldfish Global helpt founders richting investeringen of exits

24-05-2022 (11:55) - Bureaus

Dave Dirks en Arjan Brienen slaan de handen ineen en starten Goldfish Global. Nadat ze al jaren samenwerkten om investeringen voor startups binnen te halen of ze te begeleiden naar een exit, gaan ze dat nu samen vanuit een eigen initiatief doen.

Goldfish helpt ondernemers om investeringen op te halen of om een exit of secondary te realiseren. Ook stelt het ze in staat om terug te geven aan het ecosysteem door zelf, samen met Goldfish, te investeren in beginnende ondernemingen. Het is het 'founders for founders' principe, uitgevoerd in een 360° benadering.
 

Teruggeven aan ecosysteem

Dave Dirks heeft meer dan twintig jaar ervaring als venture capital advocaat bij DLA Piper, Certa Legal Group en Steelman; de laatste twee mede opgericht door hem. Hij is ook al sinds 2012 actief als angel investeerder en is partner van investeringsfondsen Keadyn, EVO Venture Partners en Velar Capital die wereldwijd investeren in e-commerce, fintech en bedrijfssoftware. Dirks beheert ook investeringen in technologiebedrijven namens verschillende familiekantoren. Dirks: "Zowel als advocaat als investeerder in meer dan 25 startups heb ik geleerd hoe je startups het beste kunt helpen, vanaf de oprichting tot aan de exit. Ik weet wat investeerders en kopers willen zien als ze met een startup in zee gaan. Arjan en ik hebben door de jaren heen bij ontzettend veel transacties samengewerkt. Nu slaan we de handen ineen voor een gezamenlijke droom; om founders te adviseren en ze te helpen om samen met ons te investeren in nieuwe, getalenteerde teams. Een mooie manier om terug te geven aan het ecosysteem waar wij beide het grootste deel van onze carrière actief in zijn geweest."
 
Arjan Brienen heeft meer dan twintig jaar ervaring als corporate finance en M&A adviseur bij First Dutch Capital, IMPROVED Corporate Finance en KPN. Hij is sinds 2010 ook actief als angel investeerder en als co-founder van verschillende ondernemingen.
 

Twee exits

Goldfish is aan het eind van vorig jaar ingeschreven en heeft tot nu toe onder de radar geopereerd. Het bedrijf adviseerde succesvol bij twee exits: Customer data platform Squeezely is overgenomen door de Spotler bedrijvengroep in augustus 2021. In maart dit jaar begeleide Goldfish het Nederlandse datafeed management platform DataFeedWatch bij een overname door het in de VS gevestigde e-commerce bedrijf Cart.com.

Media

Marketing

Economisch