Fietsen op de Dam tijdens Wereldvluchtelingendag

14-06-2022 (16:35) - Campagnes

Als Nederlanders iets goed kunnen, dan is het fietsen. Op 20 juni wordt deze nationale kracht ingezet tijdens internationale Wereldvluchtelingendag door zoveel mogelijk meters te maken op de Dam in Amsterdam. De volledige opbrengst gaat naar nieuwe sportprojecten in vluchtelingenkampen.

Op 25 hometrainers en met uitzicht op het Koninklijke Paleis trappen de deelnemers van Riders for Refugees op 20 juni tussen 9.00 uur en 15.00 uur zo hard mogelijk. Per gefietste kilometer - onder begeleiding van trainers, muziek en een digitale teller - gaat er namelijk geld naar stichting KLABU. Deze Nederlandse organisatie zet sportprojecten op in vluchtelingenkampen om het leven van gevluchte kinderen en jongeren draaglijker te maken. De inzamelingsactie wordt mogelijk gemaakt door sportschool en launching partner Basic-Fit.
 

Meefietsen en sponsoren

Met de actie meedoen? Kom naar de Dam in Amsterdam op 20 juni tussen 9.00 uur en 15.00 uur en spring op de fiets. Vooraf aanmelden kan via ridersforrefugees.nl maar iedereen kan ook spontaan meedoen.

Met de actie hoopt KLABU, samen met mede-initiatiefnemer Tosti Creative, minimaal €40.000 op te halen. Supermarktketen Dirk van den Broek is een van de supporters. Het is ook voor andere organisaties mogelijk om als sponsor aan te sluiten (via de website of door contact op te nemen met Tosti Creative).