Niek Wagenaar wint Delft Fringe Festival publieksprijs 2022

13-06-2022 (09:30) - Creatie

De publiekswinnaar van Delft Fringe Festival 2022 is bekend: danser en choreograaf Niek Wagenaar (22 jaar) wint met zijn voorstelling ‘Nymphs’. Met het winnen van deze prijs is hij verzekerd van een speelplek op het Delft Fringe Festival in 2023 én is hij het campagnebeeld van de 12e festivaleditie. .
 
Tijdens de prijsuitreiking op zondag 12 juni, de laatste festivaldag, overhandigden Doortje Peters en Robin Lie van Tappin-it Collective, de vorige prijswinnaars, de publieksprijs in de vorm van een Gouden Konijn aan Niek Wagenaar: “Ik ben echt zo blij! Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen, de kwaliteit van de makers in deze editie was echt hoog!”
 
Volgens Rémon Beeftink, artistiek leider van het Delft Fringe Festival, is Niek Wagenaar de terechte winnaar van deze festivaleditie: “Niek weet met zijn voorstelling mensen recht in het hart te raken. Op zachte en betoverende wijze weet deze jonge choreograaf het gevoel van sensualiteit, genderidentiteit, vrijheid en geborgenheid te vatten.” 
 
V.l.n.r. Doortje Peters, Niek Wagenaar, Robin Lie en Roel Funcken. Foto: Batuhan Keskiner.