Cishew laat consument én boer in Afrika genieten van cashewnoten

19-05-2022 (14:57) - Marketing

Cishew lanceert een webshop met culinaire cashewnoten en - creams die zowel fair-trade en milieuvriendelijk als gezond zijn. Met Cishew abonnement doen consumenten recht aan hun eigen smaakbeleving, terwijl ze tegelijk de boer en de peller in Afrika voorzien van een goed inkomen. Doordat de cashewnoten niet vanuit Afrika naar Azië worden verscheept, zoals de meeste cashewnoten, worden bovendien overbodige kilometers voorkomen.
 
Cishew heeft zichzelf een flinke opdracht gegeven: de boeren en pellers een eerlijke prijs geven, de werk- en leefomstandigheden in het land van herkomst verbeteren, de lokale werkgelegenheid stimuleren, de ecologische voetafdruk verkleinen, verspilling tegengaan: kortom, Fairly traded, Fairly treated cashewnoten. Dit alles onder het motto 'een wel heel recht nootje', met een knipoog naar de vorm van de cashew.
 

Recht nootje tegen de kromme notenhandel

De meeste cashewnoten worden verwerkt in een ander werelddeel dan waar ze vandaan komen. Daarmee wordt het kleine beetje geld verdiend op andere plekken dan waar de noten groeien en maken de nootjes onnodige milieubelastende kilometers tijdens het transport. Er is nog meer krom in de notenwereld. Het verwerken van de cashews is namelijk niet zonder risico. Omdat er veel focus is op kostenbesparing ontbreken goede beschermingsmiddelen vaak. De pellers die voor Cishew werken worden niet alleen ondersteund in hun financiële behoeften, ze zijn ook verzekerd van goede arbeidsomstandigheden. Omdat de pellers meestal vrouwen zijn, heeft het gezin een totaal gezinsinkomen waardoor kinderen verzekerd zijn van een goede opleiding en het toekomstperspectief voor de hele regio verbetert.


Pure ingrediënten

Aan de fairtrade en biologische cashews voegt Cishew pure ingrediënten toe om het nootje nóg gezonder en lekkerder te maken. Met als resultaat cashew creaties in bijzondere jasjes van fruit, groente, kruiden en meer. Natuurlijk zijn er ook zoete smaken, zoals Melk en Pure Chocolade, met een minimale hoeveelheid suiker. Maar Cishew heeft ook smaken waar je niet zo snel aan zou denken zoals Bietje, Shiitake en Blauwe Bessen Yoghurt. Bert Annink: "In de bereiding zijn we zuinig met zout, gebruiken we vooral natuurlijke zoetstoffen in plaats van suiker. Bovendien worden de cashewnoten niet gefrituurd, maar bereid door middel van onze unieke raw coating en slow roasting methode."
 

Bureaus

Media

Economisch