IKEA presenteert nieuwe collecties op Milan Design Week 2022

10-06-2022 (10:43) - Marketing

IKEA presenteerde deze week nieuwe collecties en samenwerkingen op de Fuorisalone in Milaan.IKEA wil door samen te werken met andere merken en ontwerpers design toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen en oplossingen bieden voor een beter leven thuis. Op de Design Week in Milaan werden onder andere samenwerkingen met de Rotterdamse designer Sabine Marcelis, het Finse designmerk Marimekko en de Zweedse house dj's Swedish House Mafia gepresenteerd.
 

Sabine Marcelis

IKEA onthult in samenwerking met de Rotterdamse ontwerper Sabine Marcelis de eerste twee producten van de lumineuze VARMBLIXT collectie. Het werk van Marcelis wordt gekenmerkt door eenvoudige vormen, waardoor de materialen waarvan het werk is gemaakt het beste tot hun recht komen. Met de VARMBLIXT (Zweeds voor warme bliksem) collectie kijken IKEA en Marcelis naar de rol van direct en indirect licht in huis en brengen zij licht op natuurlijke wijze tot leven. De collectie bestaat onder andere uit twee kenmerkende LED-wandlampen, die warmte en sfeer uitstralen wanneer ze aan staan en dienen als prachtige sculpturale decoratie wanneer ze uit staan.
 

Swedish House Mafia

De OBEGRÄNSAD collectie is speciaal voor de muziekliefhebber gemaakt in samenwerking met Swedish House Mafia, de populaire groep van drie Zweedse house dj's. IKEA en Swedish House Mafia zetten een collectie neer die het makkelijker maakt om thuis muziek te produceren en te beluisteren. Met de eerste OBEGRÄNSAD (Zweeds voor onbegrensd) producten kunnen mensen eindeloos creatief werken in een  thuisstudio, met onder andere een platenspeler, een fauteuil en een bureau voor muziekproductie.
 
Marimekko
De BASTUA collectie - in samenwerking met het Finse designmerk Marimekko - focust op de Scandinavische levensstijl met de saunacultuur als startpunt. De sauna is een plek waar je tot rust komt en de spanning van de dag kan loslaten. Het expressieve patroon dat wordt gedrukt op het eerste product van de collectie - een douchegordijn van gerecycled polyester - werd in Milaan getoond en is geïnspireerd op de opvallend grote rabarberbladeren die vaak groeien naast saunagebouwen op het Finse platteland.
 

Nieuwe kunstwerken SYMFONISK

De SYMFONISK-schilderijlijstspeaker is een mediakunstwerk dat in 2021 is geïntroduceerd als onderdeel van de langlopende samenwerking tussen IKEA en Sonos. Het assortiment opvallende frontpanelen wordt nu uitgebreid met een aantal wereldberoemde kunstwerken: Leonardo da Vinci's Mona Lisa, Vincent van Gogh's Sterrennacht en Gustav Klimt's Levensboom.

 


Bureaus

Media

Economisch