DPG Media is Media-exploitant van het Jaar

20-05-2022 (09:31) - Media

Gisteravond won DPG Media vier AMMA Awards. Zo sleepte de mediagroep de titel ‘Media-exploitant van het Jaar’ in de wacht dankzij het voortouw dat zij nemen in toekomstbestendig digitaal adverteren. Daarnaast wonnen zij een zilveren AMMA Award met hun onderzoek naar aandacht in de categorie ‘beste research’. Er vielen ook bronzen prijzen: hun campagne ‘Oranje Boven’ won een bronzen AMMA Award in de categorie ‘beste collaboration’ en zij waren mede-inzender bij het met brons bekroonde onderzoek van Mediabrands. 
 
DPG Media is bekroond tot Media exploitant van het jaar; het afgelopen jaar was het succesvolste jaar ooit voor de mediagroep, waarin niet alleen de bereikcijfers en omzet stegen, maar ook veel positieve ontwikkelingen zijn doorgevoerd op het gebied van diversiteit en inclusie, innovatie, data, privacy en kennisdeling. Zo werkt DPG Media hard aan het trusted web, waarmee zij het voortouw nemen in toekomstbestendig digitaal adverteren, en dat bleef niet onopgemerkt bij de jury.
 

Onderzoek ‘Aandacht (be)grijpen’ wint zilveren AMMA

In de categorie ‘beste research’ won het onderzoek naar aandacht van DPG Media en Unravel Research de zilveren AMMA Award. In het onderzoek is ontrafeld welke factoren schuilgaan achter aandacht voor advertenties (gemeten met eye tracking), hoe deze de verwerking beïnvloeden (hersenactiviteit gemeten met EEG) én wat de impact is op de geadverteerde merken (onbewuste associaties gemeten met een Impliciete Associatietest (IAT)). Hierbij is Machine learning ingezet om de verwerking van content te kunnen classificeren.
 

Verbinden door te raken

Lauren van der Heijden, Chief Commercial Officer bij DPG Media: “Na een inspirerende avond waar we heel veel mooie cases voorbij hebben zien komen, zijn we erg blij dat DPG Media vier AMMA Awards in ontvangst heeft mogen nemen met als kers op de taart de prijs voor exploitant van het jaar. Het is mooi om te zien dat de markt onze initiatieven en inspanningen op belangrijke thema's ziet en ook beloont met deze prachtige award. We zullen ons blijven inzetten om te verbinden door te raken, verrassen en inspireren.” 

Bureaus

Marketing

Economisch