NFF organiseert bijeenkomst grensoverschrijdend gedrag in av-sector

17-11-2022 (12:14) - Media

Het is een urgent probleem – grensoverschrijdend gedrag in de Nederlandse av-sector. Het Nederlands Film Festival organiseert daarom voor de volledige Nederlandse audiovisuele sector op woensdag 30 november een gratis NFF Extended bijeenkomst over grensoverschrijdend gedrag.

Op de bijeenkomst spreken diverse industrie-experts, av-professionals, ervaringsdeskundigen, brancheverenigingen en Mores.online over stappen op weg naar een veilige werkomgeving.

Interactieve bijeenkomst

Afgelopen september stond tijdens het Professionals Programma van het Nederlands Film Festival het onderwerp al op de agenda. Met NFF Extended: Een veilige av-sector wordt de stap van praten naar handelen gezet. In deze interactieve bijeenkomst ligt de focus op de praktijk. Aan de hand van casussen leer je als medewerker of zzp'er, instelling of beleidsmaker wat je beter wel en niet kunt doen in het geval van grensoverschrijdend gedrag. Het werkproces van Mores.online wordt besproken en dat van een vertrouwenspersoon die daarbij handige handvatten geeft.

Fatma Genç

Fatma Genç is acteur, trainer en een van de initiatiefnemers van ‘Kijk Niet Weg’, een manifest tegen misstanden in de mediasector. Ze is oprichter van HeldinFM, een community gericht op het creëren van bewustwording over vrouwelijk leiderschap door middel van projecten, podcasts en workshops. Ook werkte ze als brand director voor WeTransfer en als community manager voor Mind Valley.

Freek Walther

Freek Walther is vertrouwenspersoon en mede-eigenaar en directielid van het bureau 'De Vertrouwenspersoon'. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als klachtonderzoeker en is lid van diverse klachtencommissies, waaronder de Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Als (extern) vertrouwenspersoon kan hij bijdragen aan het laagdrempelig bespreekbaar maken van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen.

Tati Vereecken-Suwarganda

Tati Vereecken-Suwarganda is managing director van productiehuis HALAL. Tati werkte eerder als financieel directeur bij de Stadsschouwburg Amsterdam (nu ITA) en was werkzaam als bestuurslid/toezichthouder van kunstinstellingen als SONSBEEK, het Cobra Museum, Rightaboutnow Inc, De Appel en HUMAN. Bij HALAL is het haar rol om goed te zorgen voor HR en HQ, en daarmee creatieve processen te professionaliseren en toekomstige groei mogelijk te maken. Tati is gepassioneerd pleitbezorger van diversiteit en inclusie en de werkplek als safe space.

Caspar Nieuwenhuis

Caspar Nieuwenhuis is directeur HKU Theater (toneelacademie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Caspar begon zijn carrière als regisseur en dramaturg bij De Nieuw Amsterdam (DNA) en was regisseur/producent van muzikale theatervoorstellingen voor o.a. het Oerol Festival. Tussen 2009 en 2018 was hij artistiek directeur bij theaterproductiehuis Likeminds.

Organisatie

NFF Extended: Een veilige av-sector wordt georganiseerd in samenwerking met NAPA, NCP, FilmForward, Eye Filmmuseum, DAFF, Vrouwen in Beeld en Mores.online. De bijeenkomst is bedoeld voor zzp'ers, werknemers, leidinggevenden, werkgevers en beleidsmakers.

Praktische informatie

Datum: woensdag 30 november
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Eye Filmmuseum
Toegang: gratis op reservering


Bureaus

Marketing

Economisch