Maarten Amse nieuwe directeur Sheltersuit Foundation

02-06-2022 (10:57) - Mensen

Maarten Amse is per april 2022 aangetreden als directeur van Sheltersuit Foundation. De non-profit organisatie ontwerpt en produceert multifunctionele producten waarmee mensen op straat worden beschermd tegen kou, regen en wind. Een voorbeeld hiervan is de Sheltersuit, een jas met aanritsbare slaapzak.
 
Eerder was Amse onder andere werkzaam bij energieconsultancybedrijf KEMA als commercieel directeur en vervulde hij directiefuncties bij KCOM Group, System Plus Hengelo en Rhinetex. Met zijn managementervaring en kennis van de textielindustrie wil Amse de stichting verder professionaliseren.

Amse is sinds 2004 actief in de textielindustrie. Hij nam toen - samen met zijn partner Irene van de Ven - textielbedrijf Rhinetex over. Sinds 2016 is Amse enkel nog projectmatig betrokken bij het bedrijf en staat Van de Ven aan het roer. Vanaf april 2022 volgt Amse Bas Timmer op, die in 2014 de stichting oprichtte.

Amse: "De missie van Sheltersuit Foundation raakte me diep en liet me niet meer los. Ik voel mij vereerd dat ik mijn kennis en ervaring uit het bedrijfsleven nu mag inzetten voor de stichting. Ik hoop Sheltersuit verder te kunnen professionaliseren en op die manier, samen met iedereen bij de organisatie, veel mensen te kunnen helpen."
 

Werkgelegenheid

Founder Bas Timmer: "Met Amse krijgt Sheltersuit Foundation de kans om te groeien en kan de stichting naar een hoger niveau worden getild. Dit alles zodat we nog meer daklozen warmte kunnen bieden met onze Sheltersuits en Shelterbags. Ook zal het groeien van de stichting leiden tot meer werkplekken; een belangrijke pijler voor ons omdat wij die aanbieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt." Timmer treedt terug uit de dagelijkse leiding van de organisatie en gaat zich als creatief directeur focussen op zijn nieuwe kledinglijn Sheltersuit Label. De eerste collectie is in maart 2022 tijdens de Paris Fashion Week getoond en zal in het najaar in de winkels liggen. Het label zal de stichting financieel ondersteunen.