GO Sharing introduceert vernieuwde deelscooter uit eigen koker

16-05-2022 (11:08) - Sustainable

GO Sharing begint vandaag met de uitrol van 5.000 nieuwe elektrische deelscooters. De nieuwe deelscooters, die hun bekende uiterlijk blijven behouden, zijn door de eigen R&D-afdeling ontwikkeld en uitgerust met onder andere een verbeterde standaard, voetsteunen, helmentopbox en spiegels. De verbeteringen zijn tot stand gekomen na analyse van gebruikersdata, feedback en veel testen op de nieuwe, 2.000m2 tellende R&D-locatie in Den Bosch.
 
Sinds de oprichting van GO Sharing in 2019 is er ruim 40 miljoen kilometer met de groene elektrische deelscooters gereden. Het bedrijf is in drie jaar tijd gegroeid tot marktleider en is inmiddels met ruim 10.000 deelvoertuigen actief in 5 landen. Daarom heeft GO Sharing besloten om ook het ontwerp en technische ontwikkeling van het deelvervoer zelf uit te voeren. De nieuwe R&D-afdeling, gevestigd in een 2.000m2 grote loods in Den Bosch, werkt dagelijks aan het verbeteren van de dienstverlening en de deelvoertuigen.
 

Eigen ontwerp

Voor de vernieuwingen aan de eerstvolgende 5.000 deelscooters heeft GO Sharing data en feedback van gebruikers geanalyseerd. Zo bleek dat de scooters soms moeizaam op de bokstandaard gingen. Een zijstandaard zorgde dat scooters makkelijker omvielen. Daarom heeft GO Sharing een bokstandaard ontwikkeld die met één teen bediend kan worden.
Ook krijgen de nieuwe deelscooters een ander type passagiersvoetsteunen en een bel in plaats van de claxon die medeweggebruikers soms deed schrikken. Naast enkele andere verbeteringen, zoals onafneembare spiegels en een ander soort band die meer stabiliteit bij verschillende weersomstandigheden biedt, vinden er ook een aantal technische verbeteringen plaats onder de kap.
 

Helmplicht

Voorbereidend op de aankomende helmplicht in juli van dit jaar, krijgen de deelscooters een topkoffer die specifiek is ontwikkeld voor helmen. De nieuwe topkoffer is steviger en heeft een speciale helmhouder, die bijhoudt of de helm in de topbox wordt geplaatst en tijdens het rijden uit de topbox is gehaald. 
 
GO Sharing CEO Raymon Pouwels: “Onze missie is een groene planeet met deelvervoer van iedereen, voor iedereen. Onze gebruikers staan centraal in de missie om de gedragsverandering van een eigen voertuig naar gebruik wanneer je het nodig hebt te bewerkstelligen. Daarom luisteren we graag naar hun mening en investeren we in het verbeteren van de klantervaring: van app en klantenservice tot aan de voertuigen zelf.”