iF DESIGN GOLD AWARD 2022 voor Holmatro's Pentheon serie & Spark

21-04-2022 (15:54) - Awards

Spark design & innovation heeft dit jaar samen met haar opdrachtgevers uitmuntend gescoord bij de iF DESIGN AWARDS, de wereldberoemde designprijzen. Voor maar liefst drie producten werd een award in de wacht gesleept; een iF DESIGN AWARD voor ZiuZ ApolloZ - het volgende generatie controleapparaat voor medicijnzakjes – en een iF DESIGN AWARD voor ELDES muuun - het slimme rook- en koolmonoxidedetectiesysteem voor de volgende generatie woningen. Klap op de vuurpijl was de felbegeerde iF DESIGN GOLD AWARD voor Holmatro’s Pentheon serie, gereedschappen waarmee reddingswerkers mensen bevrijden die vastzitten in autowrakken.
 
Elk jaar organiseert de oudste onafhankelijke designorganisatie ter wereld, iF International Forum Design GmbH uit Hannover, de iF DESIGN AWARD. De producten overtuigden de 132-koppige jury, bestaande uit onafhankelijke experts wereldwijd, van hun unieke design ten opzichte van de bijna 11.000 concurrerende inzendingen uit 57 landen.
 

Slimme oplossingen voor reddingswerkers

Het juryrapport voor GOLD winnaar Holmatro’s Pentheon serie: "dit ontwerp is een voorbeeld van naadloze samenwerking tussen ontwerpers en ingenieurs, wat resulteert in een zeer effectieve en betrouwbare set gereedschappen voor reddingswerkers. De keuze van materialen en kleuren zorgt ervoor dat de merkidentiteit direct herkenbaar is. Slimme oplossingen zijn er in overvloed, bijvoorbeeld de innovatieve lichte en superstabiele draaggreep."