Optimizers versterkt positie in Scandinavië met overname Vendre

Optimizers versterkt positie in Scandinavië met overname Vendre

17-01-2023 (14:48) - Tech

Main Capital Partners kondigt de overname aan van Vendre, aanbieder van een eCommerce-platform. Vendre is overgenomen door Optimizers Group, een order-to-delivery softwaregroep. Met de overname kan de marktpositie van Optimizers Group in Scandinavië versterkt worden.

Vendre heeft 120 klanten in Zweden en biedt verschillende eCommerce oplossingen met functionaliteiten zoals CMS, PIM, prijsbeheer en internationale verkoop. De medewerkers van Optimizers Nordics zullen verhuizen naar het kantoor van Vendre in Stockholm.

Marktaandeel verdubbelen

De overname van Vendre resulteert voor Optimizers in een gecombineerd bedrijf van 170 medewerkers met een omzet die richting 25 miljoen euro groeit. Stefan van Diggelen, CEO van Optimizers, licht toe: “Door de krachten te bundelen met Vendre verdubbelt de Optimizers Group zijn marktaandeel in B2B eCommerce in Zweden. Samen kunnen we een breder scala aan B2B/B2C-tools aanbieden aan ons bestaande klantenbestand. Daarnaast zullen we onze strategie voortzetten om marktleider te worden in eCommerce SaaS in Scandinavië.”

Autonome groei

Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital Partners, concludeert: “Deze overname markeert weer een succesvolle stap richting een leidende pan-Europese order-to-delivery speler. De combinatie zal het groeimomentum van Optimizers versnellen en de marktpositie in een kernregio versterken. Bovendien verbreedt Vendre de bestaande productsuite van Optimizers en versterkt hiermee het gecombineerde productaanbod. Met de steun van Main zal Optimizers zich blijven focussen op een gecombineerde strategie van autonome groei en selectieve buy-and-build."