Margriets 60 boven 60 keert terug

Margriets 60 boven 60 keert terug

29-04-2024 (16:10) - Awards

Wegens het succes van de eerste editie komt Margriet opnieuw met ‘Margriets 60 boven 60’. De lijst is een eerbetoon aan inspirerende 60-plus vrouwen en werd samengesteld door een adviesraad bestaande uit Janny van der Heijden (voorzitter), Khadija Arib, Noraly Beyer, hoogleraar cardiologie Angela Maas en Helene van Santen.

Margriets 60 boven 60 is een lijst waarop vrouwen van zestig jaar en ouder die maatschappelijke impact maken in Nederland staan. Zij verrichten baanbrekend werk, inspireren anderen met hun vakkennis en/of maken de weg vrij voor andere vrouwen. “Voor jongeren zijn er talloze talentenlijsten en verkiezingen, terwijl juist binnen de zestigplus doelgroep veel talent zit. Die personen, zowel bekend als minder bekend, willen we laten zien”, aldus Helene van Santen, hoofdredacteur Margriet.

De lijst is opgedeeld in zes verschillende categorieën: wetenschap & gezondheidszorg, politiek & maatschappij, lifestyle & sport, kunst & cultuur en media. De lezers van Margriet kunnen op de website stemmen op hun favoriete 60-plusser per categorie. Dit najaar maakt Margriet op feestelijke wijze de zes winnaars (één per categorie) bekend.

Inspirerende lijst

Op de lijst staan onder anderen Joyeeta Gupta, hoogleraar milieu en ontwikkeling van het mondiale Zuiden aan de UvA, voetbalcoach Vera Pauw, Lilan Gonçalves, juriste en mensenrechtenactiviste, presentatrice Dieuwertje Blok en Marga Miltenburg, oprichter van ZijSpreekt.