WPP neemt Fenom Digital over

05-01-2023 (17:00) - Bureaus

WPP heeft aangekondigd Fenom Digital over te nemen, een van de snelstgroeiende digitale transformatiebureaus in Noord-Amerika.

De aankondiging volgt op andere recente overnames van Wunderman Thompson op het gebied van commerce, waaronder Diff en Newcraft. Hiermee versterkt WPP haar totale digitale commerce-diensten. Mark Read, CEO van WPP: "Het uitbreiden van onze activiteiten op snelgroeiende commerce-gebieden blijft een hoge prioriteit voor WPP nu we 2023 ingaan."

Fenom Digital

Fenom Digital, drie jaar geleden opgericht door Dylan Runne in New York, levert enterprise commerce, order management systemen, supply chain, marketing en customer experience oplossingen aan retailers en merken in Noord-Amerika. Het bedrijf doet een beroep op meer dan 190 hoogopgeleide technologen om oplossingen te leveren die jaarlijks meer dan 5 miljard dollar aan digitale omzet genereren voor klanten, waaronder Basset Furniture, Casper, Crocs, David Yurman, GNC, PacSun en Snipes.

In 2022 bereikte Fenom Digital de status van Salesforce Crest Partner en won Salesforce Commerce Cloud Partner of the Year voor "Best Up and Coming Partner".

3500 commerce experts

Fenom Digital voegt zich bij WPP's wereldwijde commercecapaciteit van wereldklasse binnen Wunderman Thompson, die meer dan 30 miljard dollar aan GMV genereert voor merken als Nestlé, Bosch en Microsoft. Deze overname is onderdeel van Wunderman Thompson's strategie om klanten te helpen groei te realiseren via alle belangrijke digitale routes naar de markt in alle belangrijke markten en zal een aanvulling zijn op de 3500 commerce experts binnen de Wunderman Thompson groep.

Salesforce-capaciteit

Neil Stewart, CEO van Wunderman Thompson Commerce & Technology: "We zijn erg onder de indruk van de omzetgroei die Dylan en het Fenom Digital-team hebben gerealiseerd voor hun klanten. Hun expertise vult de Salesforce-capaciteit die we al hebben in Noord-Amerika aan en versterkt deze. We kijken ernaar uit om onze gecombineerde expertise in te zetten voor klanten in meerdere Salesforce-clouds."

Groei versnellen

Dylan Runne, CEO, Fenom Digital: "We zouden niet blijer kunnen zijn om ons bij de Wunderman Thompson familie aan te sluiten. Wunderman Thompson opent de deur voor Fenom om groei te versnellen."


Media

Marketing

Economisch