Swapfiets presenteert fietsroutes voor een betere mentale gezondheid

30-05-2024 (12:27) - Campagnes

Stap extra vaak je fiets op om je mentale gezondheid te verbeteren. Dat is het doel van de speciale fietsroutes in en rond Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, samengesteld door Swapfiets. Deze routes worden gelanceerd op Wereldfietsdag op 3 juni en tijdens de start van de Week van de Mentale Gezondheid.

Bijna de helft (48%) van de volwassen Nederlanders heeft namelijk ooit in het leven één of meerdere psychische aandoeningen gehad. Door vaker de fiets te pakken, de drukte van de stad te ontsnappen en richting het groen te bewegen, versterk je niet alleen je immuunsysteem maar remt het ook de aanmaak van stresshormoon cortisol. 

Ontdek de 40.000 km aan Nederlandse fietspaden

De acht fietsroutes starten bij Swapfietswinkels in het centrum van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ze brengen je via diverse paden naar stadsparken, rustige locaties voor meditatieoefeningen, plekken voor een ochtenduik en weidse uitzichten in de omgeving. Bovendien biedt Swapfiets handige tips om tot extra rust te komen en geeft aanbevelingen voor de beste horeca hotspots.

De routes zijn te vinden op Swapfiets.nl vanaf 31 mei en in de onlangs gelanceerde fietsapp Toertje, een initiatief van de Fietsersbond, BAM Infra Nederland en CanvasHeroes.