Team Jumbo-Visma en Decathlon samen in actie voor het goede doel

14-07-2022 (15:58) - Campagnes

Deze zomer slaan Team Jumbo-Visma en Decathlon de handen ineen met de campagne 'Heel Holland Fietst'. Hierbij gaan Decathlon en Team Jumbo-Visma geld ophalen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Het belangrijkste doel van Heel Holland Fietst is geld inzamelen voor kinderfietsen. In Nederland groeien vanwege armoede namelijk tienduizenden kinderen op zonder een fiets. En dat terwijl een fiets heel belangrijk is bij de ontwikkeling van een kind. Team Jumbo-Visma en Decathlon vonden elkaar al in de liefde voor fietsen, maar nu ook in het belang van fietsen voor kinderen. Naast de fysieke en motorische voordelen draagt een fiets namelijk ook bij aan de mentale en sociale ontwikkeling.
 

Over de campagne

De campagne loopt van 4 juli tot en met 20 augustus. Iedereen die heeft gedoneerd maakt kans op een geweldige prijs, waaronder een VIP-pakket van Team Jumbo-Visma voor 2 personen tijdens La Vuelta Holanda en een Decathlon fiets t.w.v. €750. Naast het doneren, wordt ook opgeroepen om te fietsen. "We hebben per provincie 7 geweldige routes gemaakt, waarvan 4 recreatieve en 3 wielrenroutes. Dat zijn er 84 in totaal en voor iedereen gratis te downloaden, zorgvuldig samengesteld door Fietsnetwerk.nl", aldus Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma.
 

Kinderhulp en Jeugdfonds Sport & Cultuur

Kinderhulp en Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn de twee goede doelen waarvoor wordt geworven tijdens de Heel Holland Fietst campagne. In 2021 hielp Kinderhulp bijna 4000 kinderen aan een fiets. Met deze campagne hopen ze nog meer kinderdromen waar te kunnen maken. Ivar Spierings, Projectleider Communicatie bij Jeugdfonds Sport & Cultuur, voegt hieraan toe: "Het grootste gedeelte van het opgehaalde bedrag gaat naar Kinderhulp. Daarnaast gaan wij 10 wielrenfietsen voor kinderen aanschaffen die als leenfiets door wielerverenigingen gebruikt worden. Op deze manier proberen we duurzaam bij te dragen aan een sportieve toekomst voor kinderen die extra steun kunnen gebruiken."