Moco Museum opent derde en grootste locatie in Londen
Moco Museum heeft zijn derde en grootste locatie in Marble Arch, tegenover Hyde Park in Londen geopend. Het museum, dat zich uitstrekt over drie verdiepingen en 2.500 vierkante meter, presenteert een grote collectie van moderne en hedendaagse kunst van genre-bepalende kunstenaars, van Andy Warhol tot Yayoi Kusama, naast een tijdelijk tentoonstellingsprogramma en een nieuwe winkel, de Moco Store.
Met locaties in Amsterdam en Barcelona die jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers trekken, wordt de Londense vestiging van Moco de flagship locatie van het museum. Het van origine Amsterdamse museum verkent kunst door de lens van impact en biedt een podium aan kunstenaars wiens werk disciplines en media overstijgt en invloed heeft op de hedendaagse cultuur, waarbij kunst, mode, design, muziek en meer worden doorkruisd.
Moco Museum presenteert een permanente collectie die werken verenigt van toonaangevende kunstenaars die de moderne en hedendaagse kunst hebben gevormd, waaronder Andy Warhol, Banksy, Damien Hirst, Daniel Arsham, Jean-Michel Basquiat, JR, Jeff Koons, KAWS, Keith Haring, Takashi Murakami, Yayoi Kusama en vele anderen.
Naast deze werken staan werken van nieuwe en opkomende talenten van over de hele wereld, waaronder de Argentijnse digitale kunstenaars Pilar Zeta, Andres Reisinger en Ezequiel Pini, en iconische Londense kunstenaars zoals Jake Chapman, Hayden Kays en Tracey Emin.
"We zijn enthousiast om de wereld van Moco naar Londen te brengen, na vele succesvolle jaren in onze musea in Amsterdam en Barcelona. Londen is een echt wereldstad, wat voelbaar is in de energie van de kunstenaars en creatieven. De artistieke scene van Londen onderscheidt zich van andere steden, en we zijn blij dat Moco deel kan uitmaken van deze beweging. We hopen dat bezoekers het Moco Museum verlaten met een verrijkte ervaring door de kunstenaars en kunstwerken die ze hier tegenkomen, ongeacht hoeveel of hoe weinig ze weten over kunst," zeggen Kim en Lionel Logchies, oprichters van Moco Museum.
Fotografie Ed Reeve