Code-V versterkt vrouwelijke ondernemers met 19 nieuwe tekenaars

Code-V versterkt vrouwelijke ondernemers met 19 nieuwe tekenaars

04-06-2024 (15:00) - Marketing

Code-V, een organisatie die het groeipotentieel van vrouwelijke ondernemers wil bevorderen, heeft 19 nieuwe ondertekenaars verwelkomd die zich aansluiten bij de alliantie van publieke en private organisaties. 

Dit nieuwe tekenmoment vond plaats voorafgaand aan het congres van Stichting MKB Financiering met thema "Mind the Gap" op Landgoed de Horst in Driebergen.

Code-V

Code-V is een initiatief dat op 12 december 2023 werd gelanceerd door een groep van 65 publieke en private organisaties. Zij willen in Nederland een ecosysteem faciliteren om het groeipotentieel van vrouwelijke ondernemers te vergroten door toegang tot financiering te verbeteren. Het doel van Code-V is om een inclusiever ondernemersklimaat voor vrouwen in Nederland te creëren. Dit willen zij bereiken door toegang tot financiering te verbeteren, het delen van essentiële kennis en het verminderen van vooroordelen die vrouwelijke ondernemers hinderen.

Ondernemer & Panellid Code-V Elske Doets: “Vrouwelijke ondernemers hebben substantieel & onterecht minder toegang tot investeringskapitaal. Het wordt tijd dat deze olifant in de kamer benoemd en aangepakt wordt.”

Sinds het eerste tekenmoment heeft Code-V diverse mijlpalen behaald, waaronder de oprichting van de stichting Code-V op 8 maart 2024, de inrichting van de governance met een Raad-V en een Panel-V klankbordgroep van vrouwelijke ondernemers, de aanstelling van een Managing Director op 1 mei 2024, en de ontwikkeling van een dashboard met Deloitte en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) voor de eerste jaarrapportage in 2025. 

Nieuwe ondertekenaars

De volgende nieuwe ondertekenaars hebben zich aangesloten bij Code-V;
Financiers: Invest International, ABN Amro Asset Based Finance, BLOOM, Freelance Factoring, NL Investeert, Mogelijk, Scaleup Capital, No Such Ventures, Innovatiefonds Noord-Holland, ECFG en Collin Crowdfund.
Partners & Supporters: Postillion Hotels, Hogeschool Saxion, Investeerders.nl, Fidonna, De Zaak van Advocaten, Partners at Work, Business Women Nederland en WomensBizz. 

Zij zullen bijdragen aan de missie van Code-V door middel van interventies, data rapportages en investeringen.


Bureaus

Media

Economisch