Buutvrij for Life en Square openen deuren voor nieuwe lichting creators

Buutvrij for Life en Square openen deuren voor nieuwe lichting creators

28-10-2024 (10:32) - Personal Growth

Twintig creators werden het afgelopen jaar klaargestoomd voor een duurzame carrière in de creatieve industrie. Met de diploma-uitreiking in zicht opent sQuare Academy haar deuren voor de tweede lichting. Vanaf maart 2025 start een nieuwe groep van 20 creatives aan de eenjarige opleiding.

sQuare Academy is een samenwerking tussen sQuare, een accelerator voor freelance creators, en creatief bureau Buutvrij for Life. De focus ligt op conceptdenken, 21st century skills en het vergroten van ondernemersvaardigheden. sQuare verzorgt de theoretische basis, aangevuld met praktijkervaring en netwerk vanuit Buutvrij for Life. Maarten Boer, oprichter van Buutvrij for Life: “Geen saaie leslokalen, maar leren door te doen, feedback van vakgenoten, agencies, experts en peers. Teamwork met andere creators. Proberen, leren, en weer doorgaan, daar draait het om."  

Duurzame carrière

“Met onze focus op conceptontwikkeling leggen we de basis voor een duurzame carrière in de creatieve industrie. Creators hebben volop ideeën, maar klanten zoeken meer dan dat. Een idee is vluchtig. Een sterk concept sluit aan bij de visie van de opdrachtgever, heeft stopping power, is simpel uit te leggen, is herkenbaar en niet onbelangrijk: is duurzaam en blij daarmee werk genereren voor de maker.” zegt Johan van Aalst, mede-oprichter en directeur van sQuare.

Impact

Deelnemer Ayoub Fersouen (?lmmaker) over sQuare Academy: “Bij sQuare Academy werd ik omringd door getalenteerde makers en heb ik snel een netwerk opgebouwd. We leren van en met elkaar. De Academy hielp me enorm mijn vaardigheden in de verschillende fases van conceptontwikkeling te ontwikkelen. Hierdoor ben ik een betere maker geworden en creëer ik sterkere ?lmconcepten voor mijn opdrachtgevers.”

Unlocking full potential

Naast een diploma op hoger onderwijsniveau (NLQF 5) geeO het succesvol doorlopen van sQuare Academy toegang tot de sQuare Community: een learning community van freelance creators tot 35 jaar. De creators komen er samen om te maken, te leren en om gematcht te worden voor betaald werk. De afgelopen jaren werkten community members o.a. voor Adidas en Daily Paper, culturele instellingen als FOAM en Stedelijk Museum en agencies als Vigics en GOWTU.

Inschrijving voor sQuare Academy start op 12 november 2024.