VVN samen met DDB Retail: 'Leer meer over het verkeer'

VVN samen met DDB Retail: 'Leer meer over het verkeer'

10-04-2024 (13:06) - Campagnes

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft samen met DDB Retail een campagne ontwikkeld gericht op ouders en leerkrachten. De campagne 'Leer meer over het verkeer' benadrukt hoe kinderen thuis over het verkeer leren. Aan de hand van kindertekeningen laten ze zien hoe kinderen thuis en onderweg over het verkeer leren.

VVN is een onafhankelijke aanbieder van lesmateriaal op het gebied van veilig verkeer. Ongeveer 70% van de basisscholen maken gebruik van de lesmethode van de organisatie. Met deze campagne willen ze ook dat ouders van deze kinderen meer aandacht geven aan veilig verkeer. “Mensen kennen ons vaak alleen maar van de VVN Verkeersexamens en de spandoeken, wanneer de scholen weer zijn begonnen. Zij weten niet dat wij veel meer te bieden hebben dan dat.”, aldus Gerco Hebbink, marketeer Veilig Verkeer Nederland.

Daarom laten ze via tekeningen van kinderen zien hoe zij het verkeer beleven. De tekeningen die worden gebruikt zijn dan ook echt door kinderen van de betreffende leeftijd gemaakt. Hun tekeningen zijn onder andere in een online videocampagne tot leven gebracht. Hiermee probeert VVN samen met DDB Retail, het educatieve aanbod van VVN onder de aandacht te brengen.