'Da Vinci: Genius' experience komt naar Nederland

17-10-2023 (12:45) - Bucket list

De voorstelling geeft bezoekers een kijkje in het creatieve en geniale brein van Leonardo da Vinci door een nieuwe interactieve show. 

De première vond plaats in Berlijn en kreeg daar twee awards. Nu opent de experience op donderdag 30 november haar deuren in het Amstel Design District in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op davinciamsterdam.com. Kaarten voor de experience zijn ook vanaf vandaag te koop via deze website.

Interactieve technologie

De innovaties en uitvindingen van Leonardo da Vinci op het gebied van schilderkunst, muziek, beeldhouwkunst, techniek, ecologie en astronomie waren groots. In 'Da Vinci: Genius' nemen bezoekers een duik in de visie van da Vinci en ontdekken zij hoe zijn ideeën tot stand kwamen. Stap voor stap ontdekken zij via interactieve technologie en projecties de iconische kunstwerken zoals de 'Mona Lisa' en 'Het Laatste Avondmaal'. 

De nieuwste technieken

'Da Vinci: Genius' integreert de nieuwste AI-technologie, digitale projecties en 360-graden audio soundscape om bezoekers te inspireren de hedendaagse wereld te zien door de ogen van da Vinci. De show laat zien dat veel van de wereldwijde uitdagingen, waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd, al meer dan 500 jaar geleden werden voorzien door Da Vinci. De experience wordt geproduceerd door Phoenix Immersive uit Londen, flora&faunavisions uit Berlijn heeft het creatieve ontwerp van de show gecreëerd. De muziek is gecomponeerd en geproduceerd is door de Grammy Award genomineerde DJ SASHA.

Opening

'Da Vinci: Genius' opent donderdag 30 november en is tot augustus 2024 te zien in het Amstel Design District aan de Willem Fenengastraat 43 in Amsterdam. Het is gemakkelijk bereikbaar voor bezoekers met het openbaar vervoer en biedt on-site parkeergelegenheid.