Festival Lieve Stad: De mentale staat van de stad

Festival Lieve Stad: De mentale staat van de stad

25-01-2024 (12:28) - Bucket list

Tijdens de zevende editie van festival Lieve Stad, van 20 tot en met 30 maart, brengen Internationaal Theater Amsterdam en Meervaart bijzondere makers samen, die vanuit diverse perspectieven de mentale staat van de stad verkennen.

Het festival – een viering van theater, kunst en dialoog – weerspiegelt de dynamiek van de grootstedelijke omgeving, waarin de stad zelf een bron van inspiratie is. De harde werkelijkheid en complexe thema's van deze tijd hebben effect op onze mentale staat: we incasseren, reageren en passen ons aan.?In de komende editie van Lieve Stad, presenteren we als tegengif voorstellingen waarin makers, voor wie thema’s als dekolonisatie, meerstemmigheid en meertaligheid vanzelfsprekend zijn, ons met een nieuwe blik naar onze mentale gesteldheid laten kijken.

Belangrijke cultuurankers

Yassine Boussaid, directeur Meervaart: “Met Lieve Stad, verrijken wij de stad met prikkelende, inspirerende en liefdevolle producties. Producties die in twee belangrijke cultuurankers plaatsvinden én met een verdiepende contextprogrammering. We vieren niet alleen de successen tijdens dit festival, maar durven de stad te confronteren met wat er speelt. Van kleurrijke programma's tot pittige thema's. Zie Lieve Stad, als de barometer van onze stad voor makers en publiek!"

Lieve Stad, staat in het teken van ontmoetingen, zowel met elkaar als met de verschillende perspectieven die onze stad rijk is. Zo biedt het festival ruimte voor wrijving, confrontatie en opwindende ontmoetingen, maar ook heling en ontspanning.