IJsland beste land voor carrièrevrouwen

IJsland beste land voor carrièrevrouwen

18-03-2024 (14:27) - Inclusiviteit

Nieuw onderzoek van Claims.co.uk laat zien dat IJsland de meeste doorgroeimogelijkheden biedt aan vrouwen. Het onderzoek onder zesenveertig landen, is gebaseerd op de data van World Economic ForumDe Europese landen werden onderzocht en kregen een totaalscore uit 100.

De score is gebaseerd op het inkomen van vrouwen, de vertegenwoordiging van vrouwen in het parlement en de mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling. IJsland is koploper als Europa’s beste land voor vrouwelijke werknemers. Ze hebben in totaal een score van 86,49 op 100, waarbij de 190.000 vrouwelijke bevolking jaarlijks ongeveer 40.500 euro verdient. Daarnaast bestaat het nationale parlement van IJsland voor 47,6% uit vrouwen en hebben ze in de afgelopen 50 jaar verschillende vrouwelijke premies gekend.

Scandinavië als koploper

Na IJsland stonden Finland, Noorwegen, Zweden en Albanië in de top vijf van de landen waar vrouwen de beste carrièremogelijkheden vinden. Het is opvallend dat Scandinavische landen voorop lopen bij het bevorderen van de carrières van vrouwen en benadrukken een verschuiving in de cultuur op de werkplek. “Terwijl we hun vooruitgang vieren, zet het aan tot nadenken over de aanhoudende mondiale uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd, waaronder ongelijkheid, intimidatie en loonverschillen.”, aldus Claims.co.uk