Lancering educatieve game voor kinderen met verstandelijke beperking

Lancering educatieve game voor kinderen met verstandelijke beperking

05-03-2024 (10:34) - Inclusiviteit

Zorg- en onderwijsinstellingen kunnen aan de slag met ‘Robins Wereld’: een nieuwe, educatieve game gericht op het trainen van effectief leergedrag bij kinderen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.

Door interactieve taken en feedbackmechanismen biedt de game gerichte trainingsmogelijkheden voor elk kind, met focus op aandacht, werkgeheugen, impulsbeheersing en cognitieve flexibiliteit. De resultaten van het spelverloop worden grafisch inzichtelijk voor zorgprofessionals, docenten en begeleiders waardoor zij gerichte ondersteuning kunnen bieden per kind.

Eerdere pilots tonen aan dat het regelmatig spelen van Robins Wereld leidt tot aantoonbare vooruitgang bij de doelgroep op de focusgebieden van de game. Doordat zij anders communiceren en leren, werkt een game als deze beter dan slechts het overdragen van kennis en leerstof. Na een intensief ontwikkeltraject door s’ Heeren Loo en Mediaheads, financieel mogelijk gemaakt door de AFAS Foundation, is deze innovatieve oplossing nu operationeel.