Marcolin verkrijgt 'Gender Equality' certificaat

Marcolin verkrijgt 'Gender Equality' certificaat

08-03-2024 (09:00) - Inclusiviteit

Marcolin ontvangt, na een uitdagend traject van enkele jaren, het Gender Equality certificaat en bevestigt hiermee de voortdurende inzet van het bedrijf voor het bevorderen van een inclusieve en eerlijke bedrijfscultuur. Zo is 62% van de medewerkers bij Marcolin vrouw, waarvan 40% in leidinggevende functies werkt en 50% in uitvoerende functies.

De afgelopen jaren heeft Marcolin verschillende initiatieven ter bevordering van Diversity and Inclusion (D&I) geïmplementeerd. Er is een geavanceerd welzijnsbeleid binnen het bedrijf ontwikkeld om de balans tussen werk en privéleven te vergemakkelijken, waaronder maatregelen ter ondersteuning van het ouderschap. Dit omvat onder andere een uitgebreid thuiswerkbeleid en flexibele werktijden.

Leadership Academy 

Daarnaast heeft Marcolin de Leadership Academy gelanceerd, een programma voor toekomstige managers waarbij een speciale sessie over vrouwelijk leiderschap wordt geïntroduceerd. Ook heeft het bedrijf focusgroepen opgezet voor nieuwe moeders om ondersteuning te bieden op psychologisch gebied en is er een vertrouwelijke psychologiedienst beschikbaar gesteld voor alle medewerkers.

Maatregelen ter ondersteuning van ouderschap omvatten tevens een uitgebreid verlofbeleid voor vaders in geval van ziekte van hun kind en samenwerkingsovereenkomsten met kinderdagverblijven. Bovendien onderscheid Marcolin zich door het aantal vrouwen in management- en topmanagement posities te verhogen.

"Onze inzet is een proces waarin diversiteit, gelijkheid en inclusie worden beschouwd als strategische elementen voor bedrijfsontwikkelingen en de bevordering van een rechtvaardige en gender vriendelijke cultuur. We zijn vastberaden om ons steentje bij te dragen en zullen ons verder ontwikkelen door middel van nieuwe projecten en initiatieven om deze waarden nog meer te implementeren," aldus Sabrina Paulon, HR-directeur van de Marcolin Groep.

De certificeringsinstantie heeft ook in overweging genomen dat de Marcolin Groep een breed en gestructureerd strategisch plan heeft opgesteld voor de periode van nu tot 2025. In dit plan houdt Marcolin zich bezig met speciale trainingen over het onderwerp, initiatieven om gendergelijkheid te bevorderen in wervingsprocessen en loopbaanontwikkelingen.