Anne-Marie Fokkens presenteert PDC Darts bij Viaplay

27-01-2022 (13:25) - Mensen

Op dinsdag 1 maart 2022 lanceert Nordic Entertainment Group (NENT Group) haar streamingsdienst Viaplay in Nederland. Twee dagen later start de eerste live sportuitzending; Premier League Darts. De presentatie van het darten is vanaf dat moment in handen van presentatrice Anne-Marie Fokkens. Naast Fokkens zal ook Koert Westerman een deel van de uitzendingen voor zijn rekening nemen.
 
Voor darts-minnend Nederland is Anne-Marie Fokkens misschien een nieuw gezicht, maar ze is geen vreemde in de televisiewereld. Inmiddels heeft ze duizenden uitzendingen op haar naam staan voor onder meer Omroep Brabant, Ziggo Sport, RTL en het AD. Met de komst van Fokkens krijgt darts in Nederland voor het eerst een vrouwelijke presentatrice aan de desk.
 
Anne-Marie Fokkens kijkt uit naar haar debuut: "Darts is een van de belangrijkste sporten in Nederland. Onder meer het WK Darts, de Premier League en de events op Nederlandse bodem zijn altijd een doorslaand succes. Ik kan dan ook niet wachten om op donderdag 3 maart 2022 te beginnen aan de eerste live sport-uitzending op Viaplay."
 
Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland: "Darts is samen met Formule 1 en voetbal een belangrijke pijler in ons aanbod. We zijn trots dat Anne-Marie ons team komt versterken. Ze zal een nieuw elan brengen aan de sport die Nederland al jaren omarmt. Ze is inhoudelijk sterk, veelzijdig en bijt zich vast in de onderwerpen. De analisten in de studio zullen vlijmscherp moeten zijn, want Anne-Marie weet wat er te halen is."
 

Viaplay in Nederland

Op 1 maart 2022 wordt Viaplay in Nederland gelanceerd. De streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT) brengt een uniek aanbod van premium live sport, Viaplay Originals, internationale films en series en content voor kinderen. Naast PDC Darts, zal de dienst de Nederlandse thuisbasis zijn van Formule 1, Bundesliga en meer, met Premier League vanaf augustus. Een abonnement, van EUR 13,99 per maand, kan direct bij Viaplay worden afgesloten of via verschillende partners, waaronder VodafoneZiggo en KPN.