bvA-directeur Henriette van Swinderen maakt internationale stap

bvA-directeur Henriette van Swinderen maakt internationale stap

26-06-2024 (11:33) - Mensen

bvA-directeur Henriette van Swinderen is de nieuwe voorzitter van de National Associations Council (NAC) van de World Federation of Advertisers (WFA). Van Swinderen was al lid van het Executive Committee van WFA en zal deze rol vervullen naast haar huidige functie bij bvA.

Henriette van Swinderen is bij WFA de opvolger van Ron Lund, voormalig president en CEO van de Canadese adverteerdersvereniging ACA. Hij ging in februari met Pensioen. Henriette is al meer dan 30 jaar actief in de marketingindustrie en heeft voorheen rollen vervuld bij P&G Benelux, T-Mobile Nederland en Schonenberg.

"Het is een eer om het NAC-voorzitterschap over te nemen. Nationale verenigingen helpen marketeers om de grote uitdagingen in onze industrie aan te pakken, op zowel lokaal als internationaal niveau. Het is belangrijker dan ooit om van elkaar te leren. De samenwerking via de NAC binnen WFA-verband is een geweldige manier om onze leden en de gehele industrie te ondersteunen", aldus van Swinderen.

Wereldwijde belangenbehartiging

In de National Associations Council (NAC) komen de vertegenwoordigers samen van meer dan zestig nationale adverteerdersorganisaties, waaronder ANA (USA), ISBA (UK), UDM (Frankrijk), OWM (Duitsland), UBA (België) en bvA. Ze delen kennis, insights en best practices en zorgen dat de wereldwijde belangenbehartiging door WFA gevoed wordt door de ervaringen op nationaal niveau. Dankzij deze effectieve samenwerking kunnen afspraken die WFA maakt, bijvoorbeeld met de global platforms en WFA-initiatieven, op nationaal niveau worden uitgevoerd. Dit gaat bijvoorbeeld om GARM en HALO-cross mediaonderzoek.