Directeur Benno Tempel verlaat Kunstmuseum Den Haag

27-07-2023 (12:59) - Mensen

Tempel was bijna vijftien jaar directeur van het Kunstmuseum, waaronder ook Fotomuseum Den Haag, KM21 en Escher in Het Paleis vallen. Onder zijn leiding groeide het museum uit tot het best bezochte kunstmuseum van Nederland buiten Amsterdam.

Tempel organiseerde veel tentoonstellingen en verrijkte de collectie – en daarmee de Collectie Nederland - met spraakmakende aankopen van kunstenaars als Louise Bourgeois, Max Beckmann, Paula Rego, Nalini Malani en vele anderen.

in goede handen

Benno Tempel: “Ik heb een prachtige tijd gehad in het Kunstmuseum en ben er trots op dat ik samen met het team in lijn met de geschiedenis van het museum de nadruk heb kunnen leggen op een actief tentoonstellingsprogramma en een aankoopbeleid dat het museum voor de komende decennia richting geeft. Met een sterk team en veelbelovende tentoonstellingen in het vooruitzicht laat ik het Kunstmuseum in goede handen achter.” Hij kijkt uit naar zijn overstap: “Het Kröller-Müller Museum is meer dan een museum. De ligging in Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de beeldentuin maken het tot een grandioze plek waar natuur, kunst en architectuur een samenspel aangaan. De avontuurlijke collectie spreekt mij zeer aan, en ik zou dat avontuurlijke graag delen met het publiek.”