Directeur Sjarel Ex vertrekt bij Museum Boijmans Van Beuningen

13-05-2022 (12:01) - Mensen

Dit najaar vertrekt directeur Sjarel Ex bij het Rotterdamse museum. Het museum is dicht wegens renovatie, tegelijk is de Boijmans collectie in het depot toegankelijker dan ooit en draait de verzorging en wetenschappelijke bewerking van de verzameling op volle toeren.
 
Met het succesvolle nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen als kroon op het werk gaat Sjarel Ex (1957, Terwinselen) na 18 jaar de bakens verzetten. De Raad van Toezicht van Museum Boijmans Van Beuningen stemde in met zijn verzoek om zijn lopende contract met het Rotterdamse museum te ontbinden. Ex is vanaf 2004 artistiek en zakelijk eindverantwoordelijk voor het museum, waarvan de laatste drie jaar in gedeeld leiderschap met co-bestuurder en mededirecteur Ina Klaassen. Hij positioneerde het museum gedurende anderhalf decennium dicht bij de kunstenaars en ontwerpers en ontplooide een scala aan initiatieven. Ex ziet met plezier terug op zijn Rotterdamse jaren. Hij zet zijn carrière voort als zelfstandig onderzoeker en tentoonstellingsmaker.
 
'Wij betreuren het vertrek van Sjarel zeer, maar respecteren zijn besluit uiteraard. We realiseren ons daarmee wel dat we afscheid gaan nemen van een bevlogen en succesvolle museumdirecteur die het museum achttien jaar een interessant programma en een steeds mooiere collectie heeft gebracht. De realisatie van het Depot trekt wereldwijd aandacht en heeft enorm bijgedragen aan de reputatie van het museum en daarmee ook de stad Rotterdam', aldus Jurgen Stegmann, voorzitter Raad van Toezicht .'