OnePlus presenteert de tweede-generatie Hasselblad Camera op de OnePlus 10 Pro

07-01-2022 (10:52) - Tech

Het technologiemerk OnePlus presenteert zijn tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile op de OnePlus 10 Pro, de nieuwste vlaggenschip-smartphone van het merk. De camera op de OnePlus 10 Pro beschikt over een scala aan nieuwe functies die mogelijk zijn gemaakt door een samenwerking tussen OnePlus en de legendarische camerafabrikant Hasselblad, waaronder OnePlus Billion Color Solution en de tweede-generatie Hasselblad Pro Mode met RAW+.
 
Ook is het camerasysteem van de OnePlus 10 Pro uitgerust met een gloednieuwe Movie Mode en een 150° groothoeklens waarmee gebruikers de wereld om hen heen in een nieuw perspectief kunnen vastleggen.
 

150° groothoeklens

De OnePlus 10 Pro beschikt over een nieuwe groothoeksensor met een beeldhoek van 150°, wat tot vier keer breder is dan traditionele groothoekcamera's. Dankzij het grotere gezichtsveld kunnen gebruikers nóg meer zaken op de gevoelige plaat vastleggen. Ook maakt de verbeterde veelzijdigheid creatievere foto’s mogelijk. De 150° groothoeklens op de OnePlus 10 Pro ondersteunt ook een nieuwe Fisheye-modus die het uiterlijk van speciale 360°-camera's nabootst en een geheel nieuw perspectief biedt tijdens het fotograferen. De groothoeklens van de OnePlus 10 Pro komt ook compleet met vervormingscorrectie op basis van AI.

OnePlus lanceert de OnePlus 10 Pro als eerste in China op dinsdag 11 januari om 14.00 uur lokale tijd, gevolgd door lanceringen in India, Europa en Noord-Amerika later in 2022.