Agenda

Kunst pop-up platform BIG ART

Tentoonstelling

Kunst pop-up platform BIG ART

do 30 september 2021 t/m zo 3 oktober 2021 - Kunstplatform BIG ART strijkt voor de derde en laatste keer neer op het industriƫle Hembrugterrein. De vorige editie kon de beurs op de valreep doorgang vinden, maar met beperkte publieke toegankelijkheid. Dit najaar pakt de organisatie daarom extra groot uit. Bijna honderd kunstwerken van formaat zijn hier van donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober te beleven, te bewonderen en te koop.

Pop-up kunstplatform BIG ART, dat eerder ook plaatsvond in onder andere de Bijlmerbajes, gaat na deze editie op zoek naar een nieuwe locatie. Maar niet voordat de enorme hallen van de Project.Fabriek nog één keer het decor zijn van grote schilderijen, sculpturen, tekeningen, foto's, video's, kinetische kunstwerken en lichtinstallaties van formaat. De beurs wordt samengesteld als een tentoonstelling, waarbij bewust geen gebruik wordt gemaakt van standbouw zodat de kunstwerken een relatie aangaan met de oude fabriek.
 
Initiatiefnemer en curator Anne Van der Zwaag selecteert elk jaar een prikkelende mix van kunstwerken passend bij de industriële locatie: "Per ruimte wordt gekeken naar een verrassende combinatie van kunstdisciplines, materialen en technieken, abstracte werken en figuratieve kunst. Hierdoor ademt elke hal een andere sfeer." De opzet is bewust gericht op een breed publiek: "Kunstliefhebbers zijn vaak onder de indruk van de monumentale gebouwen, mensen die geïnteresseerd zijn in het Hembrugterrein worden juist geïnspireerd door de variëteit aan kunstwerken. Het versterkt elkaar enorm.", aldus Van der Zwaag.
 

Primeur en blikvanger

BIG ART brengt werk van gevestigde namen maar ook van jong talent. De komende editie van BIG ART doet een groot aantal nieuwe deelnemers mee; Rutger Brandt Gallery presenteert niet eerder getoond werk van Lara de Moor, Freerk Wilbers komt met een grote mobile via Root Gallery en Galerie Roger Katwijk presenteert Zsofia Schwerer. Henry Byrne werkt met Galerie van Gelder aan een vrijstaande opblaassculptuur. Adalbert Gans toont een indrukwekkende lichtinstallatie en Esmee Seebregts bereidt een opvallend, kleurrijk object voor. Ook Zalan Szakacs doet via Chrysalid Gallery voor het eerst mee en maakt een kinetisch kunstwerk waar je als bezoeker onderdeel van wordt.

Dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur.