Agenda


Met verf 2. Klaas Kloosterboer. De regels en het spel in het Kröller-Müller Museum

Met verf 2. Klaas Kloosterboer. De regels en het spel in het Kröller-Müller Museum
za 9 juli 2022 t/m zo 8 januari 2023 - Klaas Kloosterboer (Zuid- en Noord-Schermer, 1959) maakt kunst om ruimte te creëren. Zijn werken zijn het resultaat van handelingen – het spel – die hij onder de gestelde voorwaarden – de regels – in zijn atelier uitvoert. De regels en het spel brengt ruim dertig van zijn werken samen: van schilderijen met goed gemikte klodders verf tot assemblages van dozen en andere objects trouvés, en van polkadot-schilderijen tot videowerken waarin Kloosterboer zijn handelingen in het atelier heeft vastgelegd.
Lees verder »

Foam Talent 2022

vr 16 september 2022 t/m wo 18 januari 2023 - Dit najaar presenteert Foam vol trots het werk van een nieuwe generatie kunstenaars in de groepstentoonstelling Foam Talent 2022. De twintig deelnemende kunstenaars kijken aandachtig naar de wereld om ons heen en naar hun eigen binnenwereld en gaan hierbij ongemak en pijn niet uit de weg. In hun werken houden ze zich bezig met de meest prangende kwesties van onze tijd: klimaatverandering, politieke conflicten, discriminatie, ontheemding en sociale onrechtvaardigheid, waarbij zij ons eraan herinneren dat fotografie in staat is om vast te leggen wat niet in woorden te vangen is.
Lees verder »

EURITMIE

Op zoek naar bevrijding in Bergen (NH) - Event

 EURITMIE
do 29 september 2022 t/m wo 18 januari 2023 - Op zaterdag 01 oktober om 20.30 uur vindt de premie`re van de voorstelling EURITMIE plaats in Theater Bellevue, Amsterdam. EURITMIE speelt zich af tijdens een midweek-arrangement in beterlevencentrum Anthropos.
Lees verder »

Klimaatcomedy FKCD! van cabaretduo OLDENHERMANNS

Klimaatcomedy FKCD! van cabaretduo OLDENHERMANNS
di 1 november 2022 t/m za 22 april 2023 - De succesvolle theatervoorstelling FCKD! is terug: van november 2022 tot en met april 2023 reizen Lize van Olden en Anna Hermanns het hele land door met Nederlands’ eerste klimaatcomedy en duiken ze in de antwoorden op de vraag: zijn we echt f*cked?
Lees verder »

Huub Stapel opnieuw theaters in met meest persoonlijke voorstelling tot nu toe

 Huub Stapel opnieuw theaters in met meest persoonlijke voorstelling tot nu toe
vr 11 november 2022 t/m za 27 mei 2023 - Huub Stapel gaat opnieuw de theaters in met zijn vierde solo voorstelling Alleen Familie. De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde, en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie. In zijn meest persoonlijke voorstelling tot nu toe komen alle facetten van families voorbij, de eeuwige band, familieruzies en nog veel meer. De voorstelling is geschreven door cabaretier en tekstschrijver Jan Beuving. HuubStapel is met Alleen Familie tot en met mei 2023 te zien door het hele land.
Lees verder »

Night Market: 'foodhall fest' van Deus Cantina

Night Market: 'foodhall fest' van Deus Cantina
za 12 november 2022 t/m za 10 december 2022 - De Amsterdamse Deus Cantina komt met een agenda vol nieuwe events voor de wintermaanden: sfeervolle Speakeasy Sundays, indoor ‘Night Markets’ en het Deus Café. Op zaterdag 12 november vindt de eerste editie van de Deus Night Market plaats; een 'foodhall fest' waarbij makers van internationale en lokale producten in de spotlight staan. ‘Eten, drinken, mooie verhalen en ‘people just being supersonic’, aldus Neil Roake, creative chef bij Deus Cantina. ‘De dagen worden korter, en de behoefte om te socializen, lachen en het leven te vieren groter. Deus Cantina is die plek waar dat allemaal samenkomt dit najaar'.
Lees verder »

038 Digital organiseert gratis event over CRO

038 Digital organiseert gratis event over CRO
di 13 december 2022 t/m di 13 december 2022 - Stichting 038 Digital organiseert op 13 december 2022 de negende editie van hun evenement voor digitale makers en marketeers uit Zwolle en omgeving. Met dit evenement wil 038 Digital de 'digital community' dichter bij elkaar brengen.
Lees verder »

RIGHTABOUTNOW FESTIVAL

Hiphop, dans, spoken word, fashion, art - Congres

RIGHTABOUTNOW FESTIVAL
do 15 december 2022 t/m za 17 december 2022 - RIGHTABOUTNOW INC. presenteert i.s.m. de Brakke Grond en het Prins Claus Fonds het RIGHTABOUTNOW Festival 2022. Met een spectaculaire opening op do 15 december in Club Bar Bario en op vrijdag 16 en zaterdag 17 december een waanzinnige line-up in de Brakke Grond.
Lees verder »

Fotografiebeurs Haute Photographie Rotterdam 2023

Fotografiebeurs Haute Photographie Rotterdam 2023
wo 8 februari 2023 t/m zo 12 februari 2023 - De internationale fotografiebeurs Haute Photographie strijkt van 8 tot en met 12 februari 2023 neer in het Keilepand in Rotterdam. De achtste editie van Haute Photographie tijdens Art Rotterdam plaatsvinden. Het vijfdaagse evenement met meer dan 50 (inter)nationale fotografen is gecentreerd rond een groepstentoonstelling van 1250m2 en presenteert fotografie uit het verleden (vintage), het heden (hedendaags) en de toekomst (talenten).
Lees verder »