Agenda

Tony’s Chocolonely viert 10e editie van Tony’s FAIR

Event

Tony’s Chocolonely viert 10e editie van Tony’s FAIR

do 8 juni 2023 -

Op 8 juni organiseert Tony's Chocolonely de 10 editie van Tony’s FAIR! Dit keer weer live in de Gashouder in Amsterdam, met als thema: “Lets take off”.

Op de 10e FAIR-jaardag van dit grootse impactfestival presenteert Tony's nieuwe Chief Chocolonely Douglas Lamont (CEO) zijn nieuwe ‘rocket launcher’-strategie om Tony's missie naar het volgende niveau te lanceren om 'n stap dichterbij een 100% slaafvrije chocoladewereld te komen. Samen met alle chocofans, cacaopartners uit West-Afrika, missiepartners en andere ketenstakeholders wil Tony’s het huidige impactmomentum vieren en het publiek via spraakmakende sprekers, experts en artiesten inspireren om samen 100% slaafvrij de norm te maken in chocolade. Tony’s FAIR belooft zoals altijd één groot chocospektakel te worden met toffe acts, energieke optredens, leuke spellen en activiteiten, en uiteraard heel veel chocolade.

Tony's presenteert nieuwe visie op de toekomst

Tony's is een impactbedrijf dat laat zien dat je commercieel succesvol kunt zijn en tegelijk impact kunt maken. Het onlangs verschenen jaarFAIRslag bewijst dat Tony’s manier van werken ervoor zorgt dat misstanden als illegale kinderarbeid enorm afnemen. Dit doordat Tony’s samen met zijn missiepartners, zoals Ben & Jerry’s en Albert Heijn, voor de lange termijn een hogere prijs betaalt voor 100% traceerbare cacao (80% meer dan de minimumprijs van cacao).

Tijdens de FAIR wil Tony’s samen met alle sprekers, artiesten en bezoekers dit positieve momentum vieren en vooruitkijken naar de toekomst. Tony’s nieuwe Chief Chocolonely, Douglas Lamont (CEO) presenteert zijn groeistrategie om in de komende jaren met nóg meer cacaoboeren en coöperaties samen te werken in Ghana en Côte d’Ivoire. Tony’s countrymanager in Côte d’Ivoire, Korotoum Doumbia, vertelt over de daadwerkelijke impact op cacaoplantages. En Tony’s Open Chain Lead, Joke Aerts, legt samen met Ben & Jerry’s uit waarom het zo belangrijk is dat nog meer chocoladebedrijven zich aansluiten bij Tony’s missie.

chocospektakel met sprekers, artiesten en chocolade

Andere sprekers zijn de bekende Nederlandse journalist, schrijfster en jurist, Roxanne van Iperen. Ze deelt haar visie op de wereld vanuit een financieel economische perspectief, waarbij ze specifiek ingaat op huidige ongelijkheid en machtsstructuren in onze samenleving.

De Nederlandse Ghanese spoken word artiest, Roziena Salihu, inspireert met haar woorden het publiek over het belang van samenwerking bij het maken van impact. Verder zijn er energieke optredens van Kuenta, GoldKimono, Jefferson Manson en KD Soundsystem. En zijn er vele leuke activiteiten, foodtrucks, spellen en natuurlijk heel veel chocolade. Bezoekers verlaten Tony’s FAIR vol inspiratie en energie om samen 100% slaafvrij de norm te maken in chocolade.

Eventinfo Tony’s FAIR

Datum & tijd: 8 juni 2023, 17:00-00:00 uur (inloop 17:00 uur)
Locatie: Gashouder, Klönneplein 1, Amsterdam
Tickets: regulier: 14 euro, Serious Friends: 7 euro
Tickets en meer informatie via www.tonyschocolonely.com