2 Spin Awards voor Podwalk app van Het Verhaal van Nederland

14-10-2022 (14:43) - Audio

Digital agency Elements uit Almere heeft 2 Spin awards gewonnen tijdens de Dutch Creativity Awards met de Podwalk App. In samenwerking met productiehuis Tuvalu Media en omroep NTR ontwikkelde Elements de Podwalk app voor de televisieserie ‘Het verhaal van Nederland’.

In de categorieën Digital Audio en Mobile & Wearable liet de app de concurrentie achter zich en in de categorie ‘Digital Audio’ en ‘Mobile & Wearable’ won het buerau een gouden Spin. Podwalks zijn gps-gestuurde audiotours die de mogelijkheid bieden om tijdens een uitgestippelde wandeling naar een verhaal te luisteren. De locaties in de app zijn gekoppeld aan een verhaal op diverse plekken in Nederland.

Erwin van der Put, Business developer bij Elements: “Wij zijn enorm trots om in beide categorieën te winnen! Zeker de categorie mobile & wearables, waar we een unieke en ongebruikelijke experience hebben gecreëerd. Podwalkers hebben gezamenlijk al meer dan 200 miljoen stappen gezet en na tien duizenden geschiedenisverhalen dragen we nog steeds dagelijks bij aan een combinatie van educatieen experience."

In je zak

"Om de ervaring van Podwalks zo intens mogelijk te maken, wilden we een applicatie die zo min mogelijk scherminteractie vereiste. In feite zou je in staat moeten zijn om een startpunt te activeren en je telefoon in je zak te stoppen zonder hem nog aan te raken. Zo komt het verhaal echt tot leven",  vertelt van der Put.