3FM, FunX en NPO 3 in het teken van Eurosonic Noorderslag

3FM, FunX en NPO 3 in het teken van Eurosonic Noorderslag

17-01-2024 (12:11) - Audio

NPO 3FM, NPO FunX en NPO 3 besteden van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 januari volop aandacht aan Europa’s grootste showcasefestival Eurosonic Noorderslag (ESNS). NPO 3FM en NPO FunX komen live vanaf het festival in Groningen en doen verslag van aanstormend Nederlands én Europees talent.

3FM wil Nederlands talent vanaf het begin supporten en een podium bieden. Vanaf 10.00 uur is daarom alleen maar muziek van eigen bodem te horen. Vanaf 16.00 uur is 3FM-dj Yoeri Leeflang al live vanuit Groningen te horen, tot 19.00 uur doet hij verslag van Noorderslag. Daarna volgen Sophie Hijlkema en Mart Meijer, waarop dj’s Jamie Reuter & Olivier Bakker tussen 22.00 en 01.00 uur te horen zijn. 

Televisieprogramma Eurosonic Noorderslag op NPO 3

Op zaterdag 20 januari vanaf 22.00 uur presenteren 3FM-dj’s Vera Siemons en Justin Verkijk live vanuit de Oosterpoort in Groningen Eurosonic Noorderslag 2024. Een muzikale uitzending van negentig minuten gevuld met interviews, reportages en optredens van jonge bands en artiesten. Ook de Popprijs wordt live in deze uitzending uitgereikt aan de act of artiest die afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse muziek. Eurosonic Noorderslag is zaterdag 20 januari live te zien bij de NTR op https://npo.nl.

Pop Media Prijs

Zowel 3FM-dj Justin Verkijk, FunX-gezicht Ouassima Tajmout en Henk van Engen, die als multicamera regisseur verantwoordelijk is voor heel veel festivalregistraties en muziekprogramma’s van de NPO, zijn genomineerd voor de Pop Media Prijs.