5e editie KINK 1500: Muse en Foo Fighters domineren

5e editie KINK 1500: Muse en Foo Fighters domineren

20-10-2023 (09:00) - Audio

De KINK 1500 staat ook niet stil: liefst 36 tracks uit de lijst zijn in 2023 uitgebracht. 'You Really Got Me' van The KINKS uit 1964 is de oudst genoteerde track.

Met elk 22 tracks zijn Muse en Foo Fighters de meest genoteerde artiesten in de KINK 1500. De KINK 1500 is de lijst met de 1500 beste alternatieve tracks ooit gemaakt en is van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 3 november te horen op radiostation KINK, gepresenteerd door onder andere Michiel Veenstra, Eric Corton, Stefan Koren, Tim op het Broek en Jasper Leijdens. De lijst is samengesteld op basis van een recordaantal stemmen, uitgebracht door de luisteraars van KINK

Witch Doctor

De uiteindelijke Top 10 en daarmee ook nummer 1 van de KINK 1500 wordt gedurende de komende twee weken bepaald. Luisteraars kunnen via de KINK-site doorgeven welke van de tien hoogst geëindigde tracks hun persoonlijke favoriet is. Ten opzichte van vorig jaar zijn er liefst 196 nieuwe titels binnengekomen. De hoogste nieuwe binnenkomers zijn Lost van Linkin Park op 116, STONE met Money (Hope Ain’t Gone) op 137 en Boygenius met Not Strong Enough op 160. De hoogst genoteerde Nederlandse track is Witch Doctor van De Staat - hoe hoog deze track eindigt is afhankelijk van de stemronde voor de top 10. De Staat is met 12 noteringen in ieder geval de meest geliefde Nederlandse band bij de KINK-luisteraars.

Van alle tijden

“De KINK 1500 is uitgegroeid tot het absolute vlaggenschip van ons station", zegt programmadirecteur Michiel Veenstra. ”De lijst ademt waar KINK voor staat: klassiekers van grote alternatieve namen als Pearl Jam, Foo Fighters, Muse en Oasis, maar ook ruim baan voor nieuwe namen als Boygenius, Stone, The Beaches en Nederlandse jonge acts als Wodan Boys en The Indien. De KINK 1500 bewijst voor het vijfde jaar op rij dat gitaarmuziek springlevend en van alle tijden is!".

De top 10 ziet er - op alfabetische volgorde - als volgt uit:

De Staat - Witch Doctor
Editors - Papillon
Foo Fighters - Everlong
Metallica - Master of Puppets
Muse - Knights of Cydonia
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Nothing But Thieves - Amsterdam
Pearl Jam - Black
Queens Of The Stone Age - No One Knows
The Cure - A Forest