Amina lanceert nieuwe single '1000 kansen'

Amina lanceert nieuwe single '1000 kansen'

04-08-2023 (14:40) - Audio

De Nederlandse 22-jarige Amina trad eerder op in de voorprogramma’s van Meau en Roxeanne Hazes, deed een duet met Ruben Annink, stond afgelopen januari op Eurosonic Noorderslag als een van de talenten voor 2023 en verzorgt dit jaar het voorprogramma van Maan.

Zij heeft een contract bij 8Ball Music, waar ook onder andere Maan en Davina Michelle getekend zijn.

Haar nieuwe single ‘1000 kansen’ balanceert tussen hiphop en pop. De single vertelt het verhaal van een lange afstandsrelatie waarvan veel mensen zouden zeggen dat deze ‘imperfect’ is, maar waarin echte liefde triomfeert. “Een liefdesverklaring met een schop onder je kont”, aldus Amina, die in het nummer zingt ‘als jij een fout was, dan wel m’n beste’. “Een nummer waarbij ik mijn vriend wilde duidelijk maken dat niemand me zo gelukkig maakt als hij en hij zich geen zorgen hoeft te maken."

Doorbraak

De doorbraak voor Amina kwam vorig jaar uit een onverwachte hoek. Jungkook, een van de zangers van K-pop sensatie BTS, deed een livestream en draaide daarin haar nummer ‘Gebruiksaanwijzing’. Het nummer werd daarna meer dan een miljoen keer gestreamd.

De nieuwe single ‘1000 Kansen’ verschijnt op 4 augustus en is een voorloper van Amina’s debuutalbum, die voor release in 2024 gepland staat.