Amp.Amsterdam presenteert podcast over politieke campagnemuziek

Amp.Amsterdam presenteert podcast over politieke campagnemuziek

14-11-2023 (10:07) - Audio

Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company lanceert 14 november een spin-off van Reclamemuziek, hun podcast. De Campagnemuziek podcast is er één voor wie geïnteresseerd is in politiek, muziek en politieke muziek.

Voor diegenen die willen weten hoe politieke campagnes versterkt of verzwakt kunnen worden door muziekkeuze en wat die keuze vervolgens uitdraagt. In Campagnemuziek bespreken insiders, in aanloop naar de landelijke verkiezingen op 22 november. Iedere aflevering waardevolle tips en pikante valkuilen van muziekgebruik in de politiek.

Muzikaal campagneseizoen

In 4 afleveringen bespreekt host Amber Roner met Rens Dietz (campagnemuziek.nl) en advocaat Syb Terpstra (Bureau Brandeis) muzikale keuzes van politieke partijen en anekdotes van vroeger en nu, in Nederland en daarbuiten. ‘Over de grens met Rens’ haalt buitenlandse campagnemuziek aan. In de podcast komen ‘Den Uyl In Den Olie’ en ‘Sky On Fire’ van The Handsome Poets voorbij, maar leer je ook waarom je Coldplay en ‘When The Lady Smiles’ van The Golden Earring beter kunt laten schieten als politicus. Daarnaast komt ook ‘Sweet Caroline’ langs en mag je raden bij welke partij ‘Rumour Has It’ werd gedraaid. Als muziekpurist zou je er zelfs je stemkeuze op aan kunnen passen.

Mag dat wel?

Het is niet alleen maar feest tijdens het luisteren: Advocaat Syb Brandeis geeft iedere podcastaflevering inhoudelijk advies over muziekrechten. Hier passeert Trump de revue - in de categorie ‘hoe het niet moet’. Henk & Henk van Het Goede Doel laten weten wat zíj zouden doen als hun hit ‘België’ nog één keer door de politiek gebruikt wordt: ‘Wij hebben het nummer niet gemaakt voor partijen, ook niet voor de VVD of PvdA.’
De aanloop naar de 22e november belooft dynamisch te worden. Vanaf 14 november komt elke dag een aflevering online. Abonneer of volg nu alvast de Campagnemuziek podcast en mis niets. De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere kanalen.