BBC Studios lanceert BBC Podcasts Premium op Apple Podcasts

29-11-2023 (09:53) - Audio

BBC Studios llanceert vandaag BBC Podcasts Premium, de exclusieve Apple-podcastdienst, in 166 nieuwe landen. BBC Podcasts Premium geeft luisteraars op Apple Podcasts vroegtijdige toegang waar ze reclamevrij kunnen luisteren naar een selectie van de populairste BBC-titels.

Katya Adler neemt je mee in The Global Story, waar ze elke dag dieper ingaat op één verhaal. Met achtergrondinformatie en boeiende inzichten maakt ze gebruik van de expertise van internationale journalisten van de BBC. De podcast van Dua Lipa: At Your Service werd uitgeroepen tot een van de Apple Podcasts 'Shows We Love' voor 2023

Nieuw productieteam

Eerder dit jaar werd de overgang van audioproductie in bepaalde genres, waaronder factual, entertainment en drama, aangekondigd door BBC. Hierbij werd de verantwoordelijkheid overgedragen van het interne productieteam van BBC naar BBC Studios. Richard Knight zal de leiding hebben over de nieuwe audioproductie-unit van BBC Studios, terwijl Louise la Grange verantwoordelijk zal zijn voor de internationale distributie en monetisatie van audio.