Buma NL terug in TivoliVredenburg, focus op Hollands

Buma NL terug in TivoliVredenburg, focus op Hollands

08-09-2022 (14:02) - Audio

Buma NL, hét platform voor muziekprofessionals, vindt plaats op maandag 10 oktober 2022 in TivoliVredenburg te Utrecht. Buma NL is het belangrijkste netwerk- en kennisevenement voor zowel componisten, artiesten en muziekindustrieprofessionals, die actief zijn in het Hollandse muziekgenre. De focus voor de komende editie ligt nadrukkelijk op het Hollandse genre.

Professionals uit verschillende geledingen van de muziekindustrie delen hun kennis, inzichten en ervaringen in 1-op-1 gesprekken die vooraf ingepland kunnen worden. Alle mogelijke onderwerpen zoals inkomsten uit rechten van Buma/Stemra en Sena, radio- en televisiepromotie, liveoptredens, music publishing, het belang van platenlabels, studio’s en productie, do’s en dont’s van social media, writing camps tot management en boekingen kunnen hier besproken worden met vertegenwoordigers uit media en muziekindustrie.
 

Panel- en netwerksessies

Het inhoudelijke programma van Buma NL 2022 bestaat onder andere uit een panelsessie ‘Music Rights on tour’ met speciale gastspreker componist-zanger-muzikant Rene Karst. De netwerksessies ‘Meet the Pro’s’ worden dit jaar verder uitgebreid.
 

Social media workshops

Daarnaast staan ook praktische social media workshops in de planning, met onder meer aandacht voor het platform TikTok. Paulo Lopes, director Brand Strategy bij Mapp Media en gespecialiseerd in het social mediakanaal TikTok, gaat in op de rol die het online platform heeft bij het promoten van muziek en hoe je als artiest succesvol kunt worden op TikTok. Zo spelen volgens Lopes ook songteksten een grote rol, waarbij ook oude liedjes plots weer heel populair kunnen worden op het platform. In samenwerking met Age Media/Age Music wordt met een praktische presentatie ingegaan op de beste YouTube-strategie voor artiesten. Hoe krijg je als artiest meer views, meer volgers, meer engagement en hoe kun je als artiest meer geld verdienen met je YouTube-kanaal.
 

De Snelkookpan

Ook de Snelkookpan keert terug. Hierin draait het om het componeren en produceren van nieuw werk binnen het tijdsbestek van één dag, waarbij de nieuwe liedjes gekoppeld worden aan aanstormend artiestentalent. Drie bekende componisten-producers gespecialiseerd in het Hollandse genre gaan aan de slag met zangtalenten die aan het begin van hun carrière staan om in één dag een hit te schrijven en op te nemen. Een vakjury bepaalt vervolgens welke compositie en uitvoering als beste uit de bus komt.
 

Buma NL Awards

Uiteraard worden dit jaar op basis van de verkoop-, download-, en streaminggegevens, opnieuw de Buma NL Awards uitgereikt. De awards worden uitgereikt aan de winnaars in verschillende categorieën. Alle genomineerde componisten, tekstschrijvers, acts en artiesten worden later in september bekend gemaakt.
 
De dag wordt afgesloten met een uitgebreide Buma NL brancheborrel.
Kaarten voor Buma NL zijn verkrijgbaar via de website.