David Guetta over zijn nieuwe stijl en Nederlands publiek

15-12-2022 (11:22) - Audio

In een interview met FHM heeft de Franse dj David Guetta meer laten weten over zijn nieuwe muziekstijl Future Rave, die hij samen met de Deense dj MORTEN produceert. Ook heeft hij gezegd dat het Nederlandse publiek de moeilijkste crowd is om voor te draaien. 

FHM sprak David Guetta in Riyad, voor zijn show tijdens MDLBeast Soundstorm, een festival in Saoedi-Arabië.

Future Rave

David Guetta (55) draait al twee decennia mee in de top van muziekscene en is een van de meest succesvolle artiesten van de 21e eeuw, met talloze nummer 1-hits op zijn naam. Toch is hij onlangs een andere weg ingeslagen, door samen met de Deense dj MORTEN het concept Future Rave te lanceren.

Guetta: “Ik was het zat dat wij als dj’s nummers creëerden waarvan we dachten dat onze fans dat wilde horen. Niemand was meer origineel en alle artiesten kopieerden elkaar. Dus startte ik samen met MORTEN Future Rave. We creëren hiermee een sound dat wij zelf graag willen draaien, niet iets dat van ons verwacht wordt dat we draaien. Dat zijn geen hits of mainstream nummers. De ene keer is dat house of techno, de andere keer EDM of trance. Zolang het maar uniek is. We willen bruggen bouwen tussen de verschillende genres. Ik heb het gevoel dat ik samen met MORTEN een nieuw geluid heb gecreëerd.”

Hervonden geluk

Guetta: “Soms moet je gewoon je gevoel volgen. Dat is precies wat ik doe met Future Rave. Het heeft me het plezier teruggegeven in de muziek. Nu ik met MORTEN hieraan werk, is er weer een vlam in mij gaan branden die ik een tijdje heb gemist. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: volg je gevoel, want het kan je veel moois brengen.”

Verwend

Guetta: “In Europa zijn we natuurlijk verwend met grote feesten en festival. Nederland heeft de moeilijkste crowd om voor te draaien. Waarom? In Nederland kun je elk weekend naar feesten met de grootste dj’s van de wereld. De movement die ik in Saoedi-Arabië zie is geweldig. Misschien begrijpt nog niet iedereen de muziek, maar je ziet dat iedereen de festivalervaring waardeert. Ik heb vrouwen met tranen in hun ogen zien staan, omdat ze voor het eerst in hun leven bij zo’n show aanwezig zijn. Het is fantastisch om getuige te zijn van de eerste stappen die dit land zet in de ontwikkeling van dancemuziek. Het maakt me trots om daar deel van uit te maken.”

Beeld: FHM