Dit is de beste track van 2022 volgens KINK-luisteraars

Dit is de beste track van 2022 volgens KINK-luisteraars

29-12-2022 (13:26) - Audio

Het nummer 'Jackie Down The Line' van de Ierse band Fontaines D.C. is door de luisteraars van radiostation KINK uitgeroepen tot beste track van 2022 in de jaarlijkse Playlist of the Year verkiezing. De lijst met de 100 beste tracks van het jaar is op oudjaarsdag te horen bij KINK.

'Jackie Down The Line' is de leadsingle van het derde album van Fontaines D.C., 'Skinty Fia', dat in april uitkwam. Met eerdere nummers 'A Hero's Death' en 'Boys in the Better Land' schopte de band het al tot een vijfde en tweede plaats in de Playlist of the Year van 2020 en 2019.

Playlist of the year

Luisteraars van KINK konden de afgelopen weken hun favoriete nummers van 2022 doorgeven voor de Playlist of the Year. Op de tweede plaats is 'Ur Mum' geëindigd van indie-sensatie Wet Leg. Comeback-single 'Zeit' van Rammstein staat op 3 en op de vierde en vijfde plaats staan de hoogste noteringen uit eigen land: 'Multicolor' van Son Mieux en 'Who's Gonna Be The Goat?' van De Staat.

Volledige lijst

De volledige lijst met 100 tracks is te vinden op kink.nl. Op zaterdag 31 december zendt KINK de lijst vanaf 11 uur uit, gepresenteerd door dj's Metha de Vos, Jim Vorwald, Mick Hummel en Jasper Leijdens.