Genomineerden voor Dutch Podcast Awards 2023

Genomineerden voor Dutch Podcast Awards 2023

10-10-2023 (09:09) - Audio

Welke podcasts zijn de beste van Nederland? BNR heeft vandaag de lijst met genomineerden die gaan strijden om de Dutch Podcast Awards 2023 bekend gemaakt. De genomineerden zijn verdeeld in 13 verschillende categorieën. Bovendien zijn vandaag ook de digitale stembussen voor de publieksprijs geopend.

Meer dan 500 inzendingen stroomden de afgelopen maand binnen bij de organisatie van de Dutch Podcast Awards. Een vakjury heeft uit deze uitgebreide verzameling met inzendingen 5 podcasts per categorie geselecteerd. Dit jaar zijn er 13 verschillende categorieën. De komende weken worden de genomineerde podcasts opnieuw beluisterd en beoordeeld. Uit de categoriewinnaars kiest de vakjury vervolgens ook de ‘De Beste Podcast van Nederland’.

Nominaties

Dagelijks: Weer een dag, Boekestijn & De Wijk, De Dag, NRC Vandaag, FD Dagkoers

Interview: Druk: in het hoofd van kampioenen, Schotschrift, Door de ogen van de koning, De liefde van nu, Met Groenteman in de kast

Brandstory: Koffer 23, Groene Oren, Expeditie Oceaan, De Verdwenen SS'er, Door de ogen van de koning

Fictie: Donkerslag, Nagasaki, De hijger, De vrouw met 1000 gezichten, Kater

Chatcast Vermaak: De Grote Gwen en Geraldine Show, Carice & Halina, De Zelfspodcast, Rookworst de podcast, De Snobcast,

Chatcast Informatief: Bureau Sport Podcast, BNR Petrolheads, Alle Geschiedenis Ooit, Napleiten, De Communicado's,

Host: Maarten Dallinga (Niet van de wereld), Joost Swinkels (Liefs, papa Piet), Quinty Misiedjan (BIMS), Marc Marie Huijbregts (Marc Marie en Isa vinden iets), Sam van Raalte (De Ondergrond).
Verhalend: Boven water, De gestolen schilderijen van Jopie Huisman, Er is iets vreemds gebeurd, Het Nieuwe Geld (seizoen 2), De jurk en het scheepswrak

Journalistiek: Het geheim van Mallorca, Niet van de wereld, De gestolen kinderen, De coup van Qatar, Dit kan geen toeval zijn

Jeugd: Sara's Mysteries, De Spooky Wooky podcast, Missie voelspriet, De zin in Zappelin podcast, De rampnacht

Nieuwkomer: Taalpolitie (Philip Freriks), Carice & Halina (Carice van Houten en Halina van Reijn), De ramp met de Phoenix (Joske Meerdink), De Taxi-oorlog (Sander 't Sas), Marcel Schop (Metal Health)

Sound design: Nagasaki, De Rampnacht, Boven water, Koffer 23, De vrouw met 1000 gezichten

Vernieuwing: Alledaagse vragen, Keihard klassiek, Nagasaki, Schaamteloos Randstedelijk, De vrouw met 1000 gezichten

De Publieksprijs

Vandaag start ook de Publieksprijs 2023. Voor deze award worden geen juryleden geraadpleegd, het is aan podcastmakers om hun achterban te activeren. De podcast met de meeste stemmen zal de Publieksprijs 2023 in de wacht slepen. Stemmen kan tot en met vrijdag 27 oktober via podcastawards.nl.

De uitreiking van de Dutch Podcast Awards vindt plaats op maandagavond 6 november, in het Instituut voor Beeld en Geluid.

Over de Dutch Podcast Awards

BNR is de initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Dutch Podcast Awards. De nieuwszender en podcastuitgever geeft hiermee een ode aan de podcast en biedt makers een podium. In de visie van BNR zijn podcasts en on demand audio namelijk de toekomst van radio. Net als de redactie van de nieuwszender zelf is ook de vakjury van de Dutch Podcast Awards onafhankelijk. De organisatie oefent op geen enkele manier invloed uit op de einduitslag van deze competitie.