Halal maakt videoclip over mannelijke kwetsbaarheid met Cero Ismael

26-09-2022 (12:34) - Audio

Cero Ismael bracht enige tijd geleden zijn album As much as you did before uit. HALAL-regisseur Anna Maria van ‘t Hek regisseerde zijn nieuwe videoclip voor het nummer SAM dat op dit album te vinden is.

‘SAM’ gaat onder meer over het willen van hulp, maar tegelijkertijd niet weten hoe je om hulp moet vragen. Ook zingt hij dat hij weet dat hij niet langer zo kan leven, maar dat zelfvernietiging zijn leven overneemt.

Gevoel van depressie

Anna Maria van ‘t Hek van HALAL: 'Toen ik het nummer voor het eerst hoorde, werd ik meteen geraakt. In de gesprekken die Cero Ismaël en ik hadden, nam hij me mee in de gedachten en situaties in zijn leven, die ten grondslag lagen aan het ontstaan van Sam.
Voor deze videoclip heb ik mij laten inspireren door het gevoel van depressie. Het gevoel dat je de uitwegen wel kan zien, maar je niet in staat lijkt te zijn om erbij te komen. Ondanks een warme familie en lieve vrienden om je heen, voel je je volledig teruggeworpen op jezelf. Alsof er een glazen wand tussen jou en de wereld zit. De locatie die we vonden, bevond zich onder de grond. Een plek waar geen daglicht naar binnen komt, voelde als de perfecte arena voor dit gevoel. De beeldtaal moet je doen verlangen naar een uitweg, maar deze is nergens te bekennen. Precies zoals een depressie aan kan voelen.'

Geruststellende kus

'Het was prachtig dat Cero Ismael zijn eigen familie en vrienden wilden figureren in de videoclip. Het was zijn eigen idee om de videoclip te eindigen met zijn broertje die hem een geruststellende kus op zijn voorhoofd geeft. ‘Het is belangrijk dat mannen kwetsbaar durven te zijn’. En daar sluit ik mij uiteraard volledig bij aan. Kunst is een vorm om elkaar beter te doen begrijpen, onze kwetsbaarheden tonen is hiervoor essentieel.'

Cero Ismael - SAM by Anna Maria van 't Hek from Halal on Vimeo.