Het Concertgebouw zoekt jonge muziekmakers

Het Concertgebouw zoekt jonge muziekmakers

20-01-2023 (12:08) - Audio

Het Koninklijk Concertgebouw nodigt alle 9-14-jarigen die zingen of een instrument spelen uit om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Bij dit concours, dat dit jaar zijn 15de editie beleeft, staat het plezier hebben in muziek maken centraal.

Kinderen krijgen een kijkje achter de schermen, ontmoeten bekende artiesten en musici, en gaan op eigen niveau – of ze nu beginner zijn of al meer muzikale meters hebben gemaakt – aan de slag. Deelnemers die zich al verder hebben ontwikkeld, doen mee aan het finaletraject en maken kans op een geldprijs, een masterclass en een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw.

Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een nog pril, maar veelbelovend talent. Aanmelden voor het concours kan tot en met 18 april via concertgebouw.nl/concours.

Veel eerdere deelnemers maken nog altijd muziek en sommige werken inmiddels aan een boeiende professionele muziekcarrière, zoals blokfluitiste Lucie Horsch, pianist Carter Muller en pianist Aidan Mikdad.