Matthijs Koster treedt toe tot MOST__audio post

29-03-2024 (17:30) - Audio

 Sound designer en componist Matthijs Koster (31), tot voor kort Senior Creative & Management bij Lab³, wordt partner bij MOST__audio post. Hij wordt verantwoordelijk voor de audio post-productie en het sound design bij MOST en gaat op termijn samen met Ivo Witteveen de studio leiden.

Ivo Witteveen, mede-oprichter van MOST: "Matthijs heeft de afgelopen jaren laten zien hoe je als getalenteerde sound designer kunt bijdragen aan de profilering van een audiostudio. Binnen MOST___audio post krijgt hij de gelegenheid die ondernemende kwaliteit te koppelen aan zijn vakmanschap op het gebied van audio post-productie. Matthijs’ technische vaardigheid gaat hand in hand met zijn creativiteit, waardoor hij perfect aansluit bij ons team. We zien niet alleen zijn rol in audio post-productie en sound design, maar ook zijn potentieel als componist als een waardevolle toevoeging aan MOST.”

Matthijs:: “Er zijn revolutionaire ontwikkelingen in de audio-industrie en dat maakt dit een goed moment om het podium van MOST te betreden. Ik ben super benieuwd naar alle creaties waar ik het geluid van ga verzorgen. Het gaat over het hele spectrum: van ambachtelijke lineaire tv & online campagnes tot innovatieve AI- en 3D-audio producties. Bring it on! De nieuwe generatie creatieven en opdrachtgevers zullen zich snel gehoord voelen bij ons.”

Over MOST

Componisten-collectief MOST__original soundtracks werd in 2008 opgericht door onderen Diederik Idenburg en Ivo Witteveen. Tegelijkertijd startte Ivo met Stephan Bakker de studio MOST__audio post. Hun gezamenlijke ambitie om artistiek en conceptueel sterke muziek & sound design te maken, in rechtstreekse dialoog met creatieve opdrachtgevers, heeft van MOST een gewaardeerde 'boutique studio' gemaakt. Met meerdere ADCN Craft Lampen (werk voor Coke, Prada x Adidas, Mondriaanhuis) en bekroningen bij o.a. Music & Sound Awards (Sony), BUMA Awards (Boards Magazine) en Clio's NY (WE) heeft het werk van Diederik & Ivo nationaal & internationaal ruimschoots erkenning gekregen. Hun muziek was jarenlang het herkenbare geluid van bijvoorbeeld Triodos, Paturain en KNAB en is momenteel de sound van merken als VGZ, Simpel en Menzis. Daarnaast heeft MOST ook aansprekend werk gemaakt voor diverse musea, fashion shows en experiences.
 

Fotografie: Otto van den Toorn