Metro lanceert podcast De Werkvloer

11-05-2023 (10:29) - Audio

Nieuwswebsite Metro, onderdeel van Mediahuis Nederland, lanceert vanaf 11 mei de podcast De Werkvloer. Hierin gaat Metro's Geld & Carrière-redacteur Jana Witteman iedere aflevering in gesprek met een beroepsexpert. Daarnaast schijnt onderzoeker Rutger van den Berg zijn licht op een recente trend op de arbeidsmarkt.

In de eerste podcast-aflevering (nu te beluisteren via Spotify en Apple) krijgt de luisteraar een uniek kijkje in de keuken bij een strafrechtadvocaat. Leonie van der Grinten is 34 en heeft al vijf jaar haar eigen advocatenkantoor in Eindhoven. Leonie deelt met Jana hoe ze dit heeft bereikt, hoe een piketdienst eruitziet en wat ze tot nu toe in haar werk heeft geleerd.

Daarnaast gaat Jana iedere aflevering in gesprek met Rutger van den Berg over de laatste trends op de arbeidsmarkt. Van den Berg doet al twaalf jaar onderzoek naar jongeren en werk. Aan de hand van een stelling bespreekt hij een recente trend op de arbeidsmarkt. Denk aan: is de sollicitatieprocedure nog wel van deze tijd, schieten we door in de werk-privé-balans en is de generatiekloof tussen werknemers echt zo groot?

De Werkvloer is boeiend voor iedereen die tijdens zijn of haar carrière wil blijven leren, voor wie nieuwsgierig is naar hoe de werkdag van een ander eruitziet en voor de starter die zoekende is naar een plek op de arbeidsmarkt.

“Ik ben trots dat we na een succesvolle lancering van de WANT-podcast Freakin’ Nerds nu een nieuwe podcast, geheel in eigen productie, kunnen lanceren", zegt Amarins de Boer, Head of Content bij Mediahuis. “Met een nieuwe podcast en bijbehorende thema-nieuwsbrief kunnen we onze lezers, luisteraars en de adverteerder nog beter bedienen. We merken dat er bij onze lezers een enorme behoefte is om content ook via audio te consumeren, hier spelen we nu op in. En ik sluit ook niet uit dat andere digitale platformen met een eigen podcast zullen volgen.”

De Metro-podcast De Werkvloer verschijnt om de week op donderdagochtend en is te beluisteren via de bekende podcast-apps, waaronder Spotify.