MEUTE brengt akoestische techno in het Concertgebouw tijdens ADE

MEUTE brengt akoestische techno in het Concertgebouw tijdens ADE

10-08-2023 (12:06) - Audio

De elf koppige brassband MEUTE komt tijdens het Amsterdam Dance Event voor een exclusief concert op donderdag 19 oktober naar Het Concertgebouw.

De Duitse formatie met blazers en percussionisten maakte de afgelopen jaren naam met opzwepende akoestische techno. De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 11 augustus 10.00 uur via de website van Het Concertgebouw en ADE.

Expressieve fanfaremuziek

Met hun optredens verovert de brassband de muziekwereld met een mix van hypnotiserende techno en expressieve fanfaremuziek. Naast eigen nummers is de groep bekend om interpretaties van artiesten als Âme, Flume, Laurent Garnier, Deadmau5 en Maceo Plex. Op deze manier wil MEUTE de elektronische muziek loskrijgen van de statische dj-booth. De heren rusten dan ook niet voordat elke concertbezoeker staat te dansen.

ADE en Het Concertgebouw

Elk jaar presenteert Het Concertgebouw tijdens het festival één of meerdere bijzondere concerten waarbij de raakvlakken en grenzen tussen elektronische en klassieke muziek worden opgezocht. Zo waren bijvoorbeeld Weval, Kiasmos, Junkie XL, Niklas Paschburg, Youssou N’Dour en Nils Frahm de afgelopen jaren te gast.