Na 42 jaar einde aan tijdperk Studio Alfred Klaassen

26-08-2022 (12:49) - Audio

Een nieuwsbericht in de vorm van één lange quote. In het geval van Alfred Klaassen, oprichter van de legendarische Studio Alfred Klaasssen moet het precies zo en niet anders zijn:

'Geluid is mijn lust en mijn leven. Met de wens de eerste én de beste professionele geluidstudio voor het reclamevak te worden, opende ik in augustus 1980 mijn studio. Precies 42 jaar later ben ik ongelofelijk trots op ons bedrijf. Toch heb ik besloten per 1 december aanstaande te stoppen.

'In 1980 kreeg mijn idee vleugels toen een aantal geweldige vakgenoten mij aanspoorde de stap te wagen. Bureaus gaven me meteen het vertrouwen; sommige zijn zelfs nog steeds klant. Studio Alfred Klaassen werkt sindsdien met de mooiste bureaus, de beste creatieven en RTV-producers en de leukste acteurs van Nederland. Op duizenden radio- en tv-campagnes mochten we onze stempel drukken en we genoten net zo hard mee als zo’n campagne een Lamp, Effie, Accent, Leeuw of andere prijs won.

Door het succes groeiden we van één naar vier studio’s in de Korte Amstelstraat en investeerden we telkens in de nieuwste techniek. We deelden in de Gouden Eeuw van de reclame, we overleefden recessies en corona en gaven (bijna!) elk jaar onze borrel.

Natuurlijk ben ik het meest trots op mijn mensen. Super talenten die al heel lang bij de studio werken met dezelfde ambitie: samen het állerbeste werk maken en dan bij voorkeur ingewikkelde en uitdagende projecten. We hebben veel geluid gemaakt. Subtiel geluid. Ander geluid. Verrassend geluid. Mooi geluid. Keihard gewerkt én heel veel plezier gehad met onze klanten.

Zelfs als je zoals ik van je hobby je werk hebt gemaakt, weet je dat er een moment in je leven komt dat je stopt met werken. Het was een moeilijke beslissing die datum te prikken, het is 1 december 2022 geworden. Natuurlijk werken we de komende maanden net zo hard en met evenveel passie als altijd.

Tot slot wil ik het vak bedanken voor 42 geweldige jaren. Zonder al die bijzondere mensen en bureaus was er geen Studio Alfred Klaassen geweest.'